fbpx

FRISS HÍREK

A Kecskeméti Lapok oldalainak nagy részén a Fidesz jön szembe

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtóistállóhoz tartozó Kecskeméti Lapok legutóbbi száma sem különbözik a többitől. Fideszes nevek, arcok, nyilatkozatok. Ebben most éppen nem látunk kormányzati propagandát hirdető oldalakat, de rendre ilyenek is felbukkantak korábban. Utóbbi kapcsán idén január 24-én küldtünk közérdekű adatigénylést a Kecskeméti Televízió Kft.-nek, választ nem kaptunk. A határidő sokszorosan lejárt már. Arra voltunk kíváncsiak, hogy kormányzati, állami hirdetésekből mekkora bevétele van az önkormányzati sajtónak.

Fideszes városrész fejlesztésénél szerepeltetik a képviselőt, ellenzéki városrész fejlesztésénél nem

Nézzük tehát a legutóbbi Kecskeméti Lapokat. Az internetre feltöltött változat szerint 16 oldalas a kiadvány. 9 odalon szerepelnek fideszes arcok fotókon és nevek, nyilatkozataik szövegben. Salacz László fideszes országgyűlési képviselőről 9 fotót találtunk. Szeberényi Gyula Tamás pár napja bejelentett fideszes képviselőjelöltről is van 3 fotó, de szerepel a polgármester, Lezsák Sándor, Engert Jakabné, Kovács Ernő kormánymegbízott, Fekete Gábor, Nemcsik Mátyás is. Valamennyien kormánypártiak.

Érdekesség, hogy éppen egymás mellett szerepel két hír arról, hogy a Széchenyivárosban elkészült egy kutyafuttató, és Katonatelepen még csak most épül egy játszótér. Utóbbi terület fideszes képviselőjét fotóban is megmutatják, és még nyilatkozatot is kapott a lap. Az ellenzéki városrész esetében fotót és nyilatkozatot hiába keres az olvasó a képviselőről.

Hasonló cikkünk:  Ismét jót vitáztak a KecsUP im/pro/kontra vitaszínházának résztvevői (videóval)

Az ellenzék is kapott fél oldalt, de nem pozitív értelemben

Az ellenzék is kapott azért szerepet az újságban. Bodrozsán Alexandráról azt írják, hogy támadja a rezsicsökkentést. Meg is állapítja a cikk, hogy az ellenzék valójában eltörölné a rezsicsökkentést. Szőkéné Kopping Ritáról pedig ugyanebben a cikkben azt, hogy kifogásolta, hogy egy „másik vállalkozó” (az önkormányzati lap nem írta le, hogy egy kecskeméti vállalkozóról van szó) nem állíthatott a főtéren óriáskereket, hanem egy külföldinek adtak engedélyt. Persze van itt Gyurcsány-pártozás és Márki-Zay Péter felemlegetése. A cikk bevezetőjéből az sejlik ki, hogy mintha a cikk írója azt gondolná, hogy ha valami sikeres vagy annak tűnik, és ez éppen az advent időszakában van, akkor nem illik kritikus gondolatokat megfogalmazni. Ez a csúnya ellenzék (ezt mi írjuk így) pedig pont ezt tette.

A Kecskeméti Lapok is, mint az egész Médiacentrum, vagyis még a KTV és a hiros.hu is mindenki adóforintjaiból (kormánypártiakéból és nem kormánypártiakéból) működik.

Az önkormányzati sajtóval kapcsolatban itt több cikket is talál.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...