fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Nincs meglepetés: Bodrozsán-Szeberényi csata lesz tavasszal

Többször is megírtuk már, hogy csoda lenne, ha nem Szeberényi Gyula Tamás lenne a Fidesz-KDNP jelöltje a Bács megyei 2-es körzetben a tavaszi országgyűlési választáson. Ez most már biztos, miután maga jelentette ezt be. Azért nem volt túl nehéz dolgunk a jóslásban. Ebben az évben ugyanis gyakran felbukkant Szeberényi éppen azokon a településeken, amelyek ebbe a választókerületbe tartoznak. Többször több százmilliós kormányzati támogatások, beruházások farvizén állhatott fényképezőgépek össztüzében. A baráti sajtó szerint Kecskemét alpolgármestereként tette ezt.

Szentkirály órákig izgulhatott

A mai bejelentésbe azonban hiba csúszott. Délben posztolt először Szeberényi, és írta meg, hogy ő lesz a Fidesz-KDNP jelöltje, majd felsorolta a körzet településeit, hogy azok számíthatnak rá. Kimaradt azonban Szentkirály. Csak két és fél óra múlva javította a posztját, ebben már a kimaradt település is szerepel. Íme a két poszt egymás alatt.

Hasonló cikkünk:  Ön betöltené az ötödik alpolgármesteri széket, ha már megüresedik?

Az eredeti:

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

A javított:

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Időközi önkormányzati választás várható

Talán lesznek más jelöltek is ebben a körzetben. Mégis most ahhoz kellene csoda, hogy ne az ellenzéki Bodrozsán Alexandra (ő nyerte itt az ellenzéki előválasztást) és a fideszes Szeberényi Gyula Tamás között dőljön el a versengés. Így szinte biztosan időközi önkormányzati választásra kerül sor, mert mindketten egyéni körzetet nyertek 2019 őszén. Miután kettejük közül kerül ki minden bizonnyal a Bács megyei 2-es körzet parlamenti képviselője, valamelyikük helyére új önkormányzati képviselőt kell majd választani, jó eséllyel 2022 őszén.

Hasonló cikkünk:  Paraszti romantika és helyi elit - Orbánék így uralják a vidéket

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...