fbpx
6.6 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

A fideszes jelölt megkapta az önkormányzati sajtótól azt, amit az ellenzékiek nem

A Fidesz tegnap hozta nyilvánosságra, hogy kik lesznek az egyéni jelöltjeik a tavaszi parlamenti választáson. Ahogy megírtuk, Bács megyében nem született semmilyen meglepetés. Azok indulnak, akik most is képviselők, illetve ahogy már egy ideje jeleztük: Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester indul dr. Zombor Gábor helyett a Bács megyei 2-es körzetben.

A KTV azonnal rohant interjúzni a fideszes jelölttel

A fideszes önkormányzat sajtója másnap azonnal rohant Szeberényi alpolgármesterhez, hogy vele egy interjút készítsen. A pozitív hangulatú cikkben leírták, hogy a jelölt “24 éve önkormányzati képviselő, 8 éve pedig alpolgármester.”

Megtudhatjuk az önkormányzati sajtó cikkéből, hogy Szeberényi

 •  “a felhalmozott munka- és élettapasztalatot eredményesen tudja majd kamatoztatni az Országgyűlésben”
 • “Elsősorban az infrastrukturális fejlesztésekre” figyelne
 • A “hátrányos helyzetű rétegek felzárkóztatását nagyon fontosnak” gondolja
 • A kultúrát alpolgármesterként is szem előtt tartotta, és így tenne képviselőként is
 • Odafigyel a sportra és ő maga is sportol

Amit lehetett a fideszesnek, nem lehetett az ellenzékinek

Csakhogy közben a mindenki adóforintjaiból, vagyis közpénzből működő önkormányzati sajtó, Kozák Polett vezetésével (képünkön ő beszélget Szeberényivel a KTV műsorából kivágott fotón) valahogy nem érezte ilyen sürgősnek, hogy az ellenzéki jelölteknek is megadjon egy ilyen rövid, interjús, bemutatkozó anyagot. Az egyesült ellenzék jelöltjei pedig már október óta tudottak, hivatalosak. Megkerestük az 1-es körzet jelöltjét Szőkéné Kopping Ritát és a 2-es körzet jelöltjét Bodrozsán Alexandrát, hogy őket megkeresték-e az előválasztási eredmények után hasonló lehetőséggel. Mindketten azt felelték, hogy nem keresték őket.

Hasonló cikkünk:  Vita a döntően közpénzből működő kecskeméti önkormányzati sajtóról

Ellenben most már napok óta a többedik bőrt húzza le az önkormányzati sajtó arról a témáról, hogy a Momentumból frissen kilépett Vancsura István nyilvánosan ment neki Bodrozsán Alexandrának és tartja őt méltatlannak a jelöltségre. Ezek az írások egyáltalán nem pozitív kicsengésűek, mint Szeberényi esetében, mondhatni negatív színben tüntetik fel benne éppen Szeberényi riválisát, Bodrozsánt, és az egész ellenzéket.

Hasonló cikkünk:  Vita a döntően közpénzből működő kecskeméti önkormányzati sajtóról

Az önkormányzati sajó, a saját honlapjára feltöltött dokumentum szerint (kiemelések tőlünk)

 • Napi rendszerességgel tárgyilagosan, pártatlanul ad hírt a vételkörzetben élő
  lakosságot érintő eseményekről, közérdeklődésre számot tartó – elsősorban helyi
  vonatkozású problémákról
 • A médiaszolgáltatásban közzétett műsorszámok összessége illetőleg ezek
  bármely tartalom vagy műfaj szerinti csoportja nem állhat párt, vagy politikai
  mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában.

Az önkormányzati sajtó cikkének végére még egy kis pontatlanság is jutott

Az önkormányzati sajtó cikke úgy zárul, hogy “Az április 3-ai választáson tehát a ballószögi, a helvéciai, a kecskeméti, a szentkirályi, a tiszakécskei, valamint a városföldi szavazók a jelenlegi alpolgármester nevével fognak majd találkozni a voksoló íven.”

Ez így azonban pontatlan. Feltételezzük, hogy a fideszes és az összellenzéki jelöltnek sem okoz gondot összegyűjteni majd a szükséges mennyiségű aláírást, amely szükséges ahhoz, hogy a szavazóívre kerüljenek. De amennyiben ez így lesz, akkor viszont nemcsak Szeberényi nevével találkozhatnak a felsorolt településeken élők, hanem minden más jelölt nevével is, aki összegyűjtötte a szükséges mennyiségű aláírást.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...