fbpx

FRISS HÍREK

Bíróság: Nem mondott olyat Márki-Zay Péter, hogy vidéken kórházi osztályokat zárna be

- Advertisement -

Nem jogerősen elveszítette a Márki-Zay Péter által indított sajtópereket a közmédia és a 888.hu, mivel azt állították, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „leépítené” vidéken az egészségügyi ellátórendszert, pedig éppen ennek ellenkezőjéről beszélt. Volt olyan portál, amelyik a pert sem várta meg, előre helyreigazított – írja a HVG.hu.

A lep emlékeztet, hogy a kormánypárti médiabirodalmon végigsöpört az az idézet, amelyet tehát a bírósági ítélet szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem mondott, vagyis ez:

„Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében.”

A kecskeméti önkormányzati sajtó is ijesztgetett az idézettel

Az Origo-ra hivatkozva hozta ugyanezt a mondatot a kecskeméti fideszes önkormányzat sajtója is. Belekeverve Bodrozsán Alexandrát (összellenzéki jelölt, Bács megye 2-es körzet) is egy fotóval az ügybe. Akkor meg is írtuk, hogy kórházi osztályok bezárásával riogatja a kecskemétieket az önkormányzati sajtó, és megjegyeztük, hogy furcsának találjuk, hogy az idézett mondathoz egyébként senki nem írta le, hol és mikor hangzott el. Kerestük mi is ezt a mondatot, de nem találtuk. Vagyis arra utaltunk, hogy minden bizonnyal egy kamu idézetre ült fel a NER sajtó és terjeszti azt megalapozatlanul. Bemutattuk, hogy éppen ebben a témában milyen elképesztően manipulál egy videóval az Origo. Mindenesetre a kecskeméti önkormányzati sajtó saját cikke után a kecskeméti Fidesz is megírta ugyanezt az ijesztgetést, amit természetesen sietett közölni az önkormányzati média.

Hasonló cikkünk:  Japán teaceremónia is volt a kecskeméti Sakura ünnepen

A bíróság nem jogerősen nem csupán azt mondta ki, hogy a kórházi osztályok bezárására vonatkozó idézett mondatot Márki-Zay Péter nem mondta hanem azt is, hogy éppen az ellenkezője hangzott el egy előadásában.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...