fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

1,3 millióra emelik a kecskeméti polgármester fizetését – közgyűlési beharangozó

Április 28-án csütörtökön 9 órától ülésezik a kecskeméti közgyűlés, amin arról is szó lesz, hogy megemelik Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) polgármester és az alpolgármesterek fizetését.

Az önkormányzati törvényre hivatkozva a polgármestert 2022. január 1-től havonta bruttó 997.200 forint helyett 1.300.000 Ft illeti meg. Ehhez további két tétel tartozik még: a nyelvtudásért járó nyelvpótlék, aminek a mértéke bruttó 23.190 Ft/hó, illetve a főállású polgármestereket megillető költségtérítés, aminek az összege januártól bruttó 195.000 Ft/hó (korábban 150 ezer Ft volt).

Szemereyné Pataki Klaudia néhány hónapja azért került reflektorfénybe, mert a polgármesteri illetményén felül további 1,6 millió forintot vesz fel havonta a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért. A polgármester később úgy nyilatkozott, hogy a tiszteletdíját jótékony célra ajánlotta fel.

Az öt kecskeméti fideszes alpolgármester illetménye a következőképpen alakul:

Engert Jakabné, Falu György és Szeberényi Gyula Tamás főállású alpolgármesterek, így a fizetésük bruttó 1.170.000 Ft január 1-től. Szeberényinek ez az összeg már nem jár sokáig, mert parlamenti képviselővé válásával összeférhetetlenné válik a két poszt. Hogy ki fogja betöltetni a székét, arról még hivatalosan nem nyilatkozott a helyi Fidesz. Kormánypárti forrásaink szerint az is felmerült, hogy nem fogják betölteni Szeberényi helyét és a feladatait szétosztják a négy alpolgármester között.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti polgármesteri hivatalban még mindig tombol a koronavírus járvány?

Gaál József és Homoki Tamás társadalmi megbízatású alpolgármesterek, akiknek költségtérítés jár, fejenként bruttó 87.750 Ft/hó.

Hasonló cikkünk:  Németh Zsolt és Novák Katalin fordulata, elítélték fideszesként az orosz agressziót

A cekket az önkormányzatnak kell kigazdálkodni

Nem kérték az emelést, amiről az országgyűlés még tavaly télen döntött, amikor módosította a Fidesz az önkormányzati törvény idevonatkozó részét. Egy kalap alatt minden polgármester fizetését megemelték pártszíntől függetlenül. Az áprilisi közgyűlésen tehát csak annyi a dolga a képviselőknek, hogy megerősítsék szavazatukkal a törvény szövegét. Az intézkedés „szépséghibája” viszont az, hogy ehhez a kormánypárti képviselők nem rendeltek hozzá plusz központi forrást, vagyis, hogy fedezhesse egy önkormányzat a polgármester béremelését, azt magának kell előteremteni.

Kapcsolódó cikkünk:

Nőtt a személyi sérüléses balesetek száma Kecskeméten – közgyűlési beharangozó

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...