fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A Fidesz fél Bodrozsán Alexandrától

- Advertisement -

Nem kellett hozzá nagy jövőbe látó képesség, hogy tudjuk, a Fidesz a mai közgyűlést felhasználja majd, hogy újból beleszálljon Bodrozsán Alexandrába, az összellenzék képivselőjelöltjébe (Bács megye 2-es körzet). Meg is tette ezt remegő hangon Fekete Gábor, a Fidesz frakció vezetője. Mint mondta, a város fejlődése, jelene és jövője annak köszönhető, hogy a várost egy egységes Fidesz-KDNP vezeti, és hogy van egy erős összefogás a városban a polgármester mögött, ami nem politikai jellegű. Na meg persze a kormánynak is hálálkodott. Szerinte esetleg lehetnek baloldali emberek is, akik a politikát félre tudják tenni, és a Fidesz frakcióvezetője által említett összefogással együtt tud gondolkodni.

De vigyázat, Bodrozsán Alexandra már a kapuban áll

Fekete Gábor szerint a kecskeméti Fidesz-KDNP versenyelőnyt jelent, aminek minden itt élő a haszonélvezője. Mind mondta, nem lehet más dolguk a képviselőknek, hogy a fennálló egységet (Fidesz-KDNP, kormány, polgármester mögött álló összefogás – a szerk.) megbontani akaró személyeket, akik saját politikai érdekből ezt az összefogást meg akarják bontani, azokat távol kell tartani.

„Erre jó példa Bodrozsán Alexandra ténykedése”

A Fidesz szerint Bodrozsán a baloldal legmegosztóbb személyisége, aki saját párttársával is vitába keveredett, botrányt csinált az előválasztáson, most pedig belháború tört ki az ellenzék soraiban. A frakcióvezető azt kérdezte, hogy amennyiben a baloldal (ez lenne az ellenzék – a szerk.) nem bízik Bodrozsánban, hogyan bízzanak benne a baloldali szavazók (az ellenzéki szavazók – a szerk.)?

Fekete Gábor tiszta vizet öntött a pohárba

Az „újpesti momentumos” jelző sem maradt ki a kötelező elemek közül. Megtudtuk Fekete Gábortól, hogy a Bodrozsán által folytatott és egyre durvuló hatalmi harc csak előjáték, és békétlenség, lecsúszás lenne, ha megnyerné a választást. „Ez lesz. Mi is tudjuk, önök is tudják. Egész Kecskemét tisztában van ezzel.” Fekete Gábor szerint ez nem érdekli a Fideszt, csak akkor, ha ezzel veszélybe kerül az összefogás, és elmenekülnek a szövetségesek. Végezetül arra kérte az ellenzéki szavazókat, hogy „csatlakozzanak hozzánk, a kecskeméti lokálpatriótákhoz.”

Király József megvédte az ellenzéket és Bodrozsánt is

A Szövetség frakcióvezetője ügyrendi felszólalásában elmondta, hogy a Fideszben -amely egy diktatórikusan felépített párt-, kijelölik a jelölteket. Ezért szokatlan a fideszeseknek, hogy az ellenzéknél pedig versenyben választódtak ki a jelöltek. Király József megemlítette, hogy voltak az előválasztásnak utózöngéi, de ez az ellenzék ügye, ezt a pártok kezelik, nem közgyűlési téma.

„A következő választáson olyan emberek vesznek részt, akik mind Kecskemét fejlődését akarják majd a mi részünkről is.”

A Fidesz beszélhet napi politikáról, az ellenzék nem?

Miután a Fidesz frakcióvezetője behozta a napi politikát a közgyűlésbe, rá kb. 20 perccel a polgármester gúnyosan megjegyezte Király József kitérését az úszó világbajnoksággal kapcsolatban, hogy

„Tehát a napi politikai aktualitásnál tartunk megint csak.”

Bodrozsánt üti az önkormányzati sajtó is

A kecskeméti Fidesszel összhangban az önkormányzat sajtója is ott üti Bodrozsán Alexandrát és az ellenzéket, ahol csak éri. Nem törődve azzal, hogy a saját működésüket meghatározó jogszabályokat is felrúgják ezzel. Ugyanis az önkormányzati sajtó nem állhat pártpolitikai érdekek szolgálatában, kiegyensúlyozottnak kell lennie, és a kisebbségi véleményeknek is teret kell adnia.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

Tegnapi cikkünkből:

„Megírtuk, hogy a közéleti és politikai műsorukban az elmúlt években egyetlen ellenzéki politikust sem hívtak be, ellenben a kormánypárti szereplők hemzsegnek benne. Megírtuk azt is, hogy az elmúlt három hétben 1 millió forintot költöttek el az ellenzéket lejárató cikkek, videók hirdetésére mindenki pénzéből. Megírtuk azt is, hogy csak egy napja volt hivatalos fideszes parlamaneti képviselőjelölt, az önkormányzati sajtó életében fontos dokumentumokat aláíró alpolgármester, Szeberényi Gyula tamás, máris rohantak át hozzá pozitív kicsengésű, bemutatkozó anyagot csinálni. Ezt a több hónapja tudott ellenzéki jelöltek nem kapták meg, ellenben szinte napi szinte lejárató anyagokat készítenek róluk. És megírtuk azt is, hogy bár sorozatot készítettek arról, hogy Vancsura István mivel támadja éppen Bodrozsán Alexandrát, azt mégis elsunnyogták Vancsura sajtótájékoztatójából, amikor arról beszélt, hogy a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Nemcsik Mátyás ellen rágalmazás miatt indult büntetőügy.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...