fbpx

FRISS HÍREK

A polgármester szerint ami magyar, az csakis jó lehet

- Advertisement -

A polgármester a helyi termékek ünnepe kapcsán írta ki Facebook oldalára (na jó, vélhetően a hiros.hu munkatársa, Bogdándi Ferenc volt az, aki ezt az oldalt milliókért szerkeszti), hogy

Ami magyar, az csakis jó lehet!

Csakhogy így van-e valójában? Bármit, pusztán a magyarsága, jóvá tesz-e? Esetleg csupán egy üres nemzeti kiszólás? Egy vélt vagy valós elvárás a társadalomtól, hogy ennek így kell lennie? És ez alapján egy megfelelési kényszer? Netalán valóban így gondolja a polgármester? Nézzük akkor!

Ha elfogadjuk, hogy ami kecskeméti, az egyben magyar is, akkor itt van nekünk a Gábor Dénes utca (képünkön). Ennek van egy háromszáz méteres szakasza, amit nem aszfaltoztak le. Nem is bírta a forgalmat, már az új állapotában is kátyúsodni kezdett, azóta ki tudja hányszor foltozgatták. A szégyen útja ez. Valóban olyan jó lenne?

Hasonló cikkünk:  500 érvényes ajánlással polgármesterjelölt lehet Kecskeméten

Vagy vegyünk egy magyar meleg párt. Ha ők is csakis jók lehetnek, akkor a polgármester által támogatott kormány miért nehezíti az örökbefogadást? A polgármester által támogatott kormány miért alkot olyan jogszabályokat, passzusokat, amelyet az érintettek és különböző szervezetek melegellenesnek titulálnak? Miért szakította le valaki a városházáról a városháza elé kitett magyar LMBTQ plakátot?

Amennyiben a kecskeméti ellenzéket magyarnak tekinti a polgármester, akkor miért tesz rá a közgyűléseken cinikus megjegyzéseket, vagy ír róluk (esetleg Bogdándi Ferenc) nem túl hízelgő Facebook posztokat? Ha egyszer olyan jó az ellenzék is.

Ez csupán pár példa, de talán értehtően megvilágítja, miért nincs sok értelme az ilyen kijelentéseknek. Persze nem a polgármester az egyedüli, aki ilyesmit írt vagy mondott. Túl komolyan nem érdemes venni az ilyesmit.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...