fbpx
19 C
Kecskemét
2022. május 17., kedd

FRISS HÍREK

A polgármester szerint ami magyar, az csakis jó lehet

A polgármester a helyi termékek ünnepe kapcsán írta ki Facebook oldalára (na jó, vélhetően a hiros.hu munkatársa, Bogdándi Ferenc volt az, aki ezt az oldalt milliókért szerkeszti), hogy

Ami magyar, az csakis jó lehet!

Csakhogy így van-e valójában? Bármit, pusztán a magyarsága, jóvá tesz-e? Esetleg csupán egy üres nemzeti kiszólás? Egy vélt vagy valós elvárás a társadalomtól, hogy ennek így kell lennie? És ez alapján egy megfelelési kényszer? Netalán valóban így gondolja a polgármester? Nézzük akkor!

Ha elfogadjuk, hogy ami kecskeméti, az egyben magyar is, akkor itt van nekünk a Gábor Dénes utca (képünkön). Ennek van egy háromszáz méteres szakasza, amit nem aszfaltoztak le. Nem is bírta a forgalmat, már az új állapotában is kátyúsodni kezdett, azóta ki tudja hányszor foltozgatták. A szégyen útja ez. Valóban olyan jó lenne?

Hasonló cikkünk:  Az időközi választáson induló fideszes jelölt törvényt sértett, amikor elbontották a Nyári Kaszinót

Vagy vegyünk egy magyar meleg párt. Ha ők is csakis jók lehetnek, akkor a polgármester által támogatott kormány miért nehezíti az örökbefogadást? A polgármester által támogatott kormány miért alkot olyan jogszabályokat, passzusokat, amelyet az érintettek és különböző szervezetek melegellenesnek titulálnak? Miért szakította le valaki a városházáról a városháza elé kitett magyar LMBTQ plakátot?

Hasonló cikkünk:  Egy elkésett lomtalanítás képei

Amennyiben a kecskeméti ellenzéket magyarnak tekinti a polgármester, akkor miért tesz rá a közgyűléseken cinikus megjegyzéseket, vagy ír róluk (esetleg Bogdándi Ferenc) nem túl hízelgő Facebook posztokat? Ha egyszer olyan jó az ellenzék is.

Ez csupán pár példa, de talán értehtően megvilágítja, miért nincs sok értelme az ilyen kijelentéseknek. Persze nem a polgármester az egyedüli, aki ilyesmit írt vagy mondott. Túl komolyan nem érdemes venni az ilyesmit.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...