fbpx

FRISS HÍREK

A HIROS.HU-s Bodgándi Ferenc milliókért csinálja a polgármester Facebook oldalát

- Advertisement -

Gyanítottuk korábban is, mert voltak arra utaló jelek, hogy az önkormányzati HIROS.HU online- és közösségi médiaszerkesztője, Bogdándi Ferenc kezeli a polgármester Facebook oldalát. Akkoriban írtunk erről, amikor százával tűntek el kommentek innen, és önkormányzati képviselőket tiltottak ki Szemereyné Pataki Klaudia hivatalos városvezetői közösségi oldaláról.

Most már egészen biztosan állíthatjuk, hogy az önkormányzati sajtó munkatársa áll a polgármester Facebook oldala mögött mint egyéni vállalkozó. Ugyanis kikértük az erre vonatkozó szerződéseket.

Az előzmények

2022. február 14-én írtunk a polgármesteri hivatalnak és kértük a következőket:

Kecskemét MJV polgármesterének kommunikációs megjelenéseihez kapcsolódó szerződéseket, melynek során mindenképp küldjék meg:
– a médiacégekkel kötött szerződéseket, ahol az utóbbi 12 hónap során megjelent polgármester asszony
– külső tanácsadókkal kötött szerződéseket, amelyek polgármester asszony megjelenésével, kommunikációs és személyes készségeivel, külsőségeivel kapcsolatosak
– közösségi médiafelületek kezelésével kapcsolatos szerződések (pl: https://www.facebook.com/szemereyne.klau…)
– esetlegesen influencerekkel folytatott együttműködésekre vonatkozó szerződéseket is
– a polgármesteri hivatal azon szerződéseit, amelyek kapcsán polgármester asszony is jogosult szerepet kapni, szerepelni.

Alapesetben ezt 15 napon belül teljesítenie kellett volna a hivatalnak, azonban a jegyző azt írta vissza február 28-án, hogy veszélyeztethetné a hivatal veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatainak ellátását, ezért, mivel egy kormányrendelet lehetővé teszi, 45 napon belül válaszolnak. Majd március 31-én kaptunk egy újabb levelet a jegyzőtől, hogy mivel meghosszabbítható egyszer a 45 nap, így újabb 45 napot kérnek, szintén a veszélyhelyzetre hivatkozva. Végül a választás után két nappal megkaptunk két szerződést.

Újabb levelet küldtünk a jegyzőnek, amelyben kértük, hogy tüntesse fel, hogy február 14-28. között milyen veszélyhelyzettel összefüggő közfeladataik voltak, azokon hányan és mennyit dolgoztak. Erre kaptunk egy 2021-es dokumentumot, amelyben általában fel voltak sorolva az önkormányzat feladatai. Erre újabb levelet küldtünk, és nyomatékkal kértük, hogy minket csak az a két hét érdekel, amelyre hivatkozva először kérték a 45 napos válaszadási határidőt. Erre még nem jött válasz.

Hasonló cikkünk:  Gergely-járás a Lakiteleki Szivárvány Óvodában - fotógalériával

Milliókért dolgozik a polgármesternek az önkormányzati sajtós Bogdándi Ferenc egyéni vállalkozóként

Az egyik szerződés 2021 júliusától az év végéig szól, és ez 1,2 millió forint összegű. A második szerződés 2022 egészére szól, 3 milliós összeggel. Lényegében mindkét szerződés ugyanazt a feladatot szabja Bogdándi Ferencnek, a változás annyi, hogy amíg tavaly havi 200 ezerért dolgozott, idén már havi 250 ezerért.

Amit elvárnak a megbízottól, az az önkormányzat sajtóügyeinek szervezése és a közösségi médiával kapcsolatos technikai feladatok ellátása.

Vagyis Bogdándi Ferenc magánemberként az önkormányzati sajtó munkatársa, egyéni vállalkozóként pedig éppen az önkormányzat sajtóügyeiben segítkezik.

Bővebben ezt írják munkájáról a szerződésben:

  • közösségi oldal(ak) technikai működtetése
  • közösségi oldal(ak)on reklámok elhelyezése
  • elemzések, statisztikák készítése

Miután a felsorolás megengedi, hogy több közösségi oldalt is szerkesszen Bogdándi Ferenc, elképzelhető, hogy az önkormányzat, netán a város közösségi oldalait is ő készíti.

Bogdándi Ferenc tehát egy személyben:

  • a polgármester Facebook oldalának egyik kezelője
  • az önkormányzati Hírös-Net Kft. ügyvezetője
  • az önkormányzati hiros.hu online és közösségi médiaszerkesztője

És ő volt egykor

  • a KNKSE (női kézilabda) elnöke
  • a kecskeméti polgári kör elnöke
  • a Fidesz egyik kecskeméti önkormányzati képviselője

Bogdándi Ferencről itt írtunk bővebben.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...