fbpx
27.2 C
Kecskemét
2022. június 27., hétfő

FRISS HÍREK

Így csinál baloldali botrányt a pénzügyminisztériumi ügyből a Kecskeméti Lapok

Továbbra is folytatódik a kecskeméti önkormányzati sajtóban az ellenzék lejáratása. A választási kampányban már milliókat költöttek a Fidesz-KDNP riválisainak ekézésére, úgy, hogy közben saját működési szabályaikat is megsértették. Hiszen az önkormányzati sajtó nem lehet politikai párt vagy eszme szócsöve, tudósításainak pedig tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie. Csakhogy amíg az ellenzékről, jelöltjeiről folyamatosan negatív hangvételben írtak, addig a kormánypárti politikusokról kizáról csak pozitívan.

Baloldali botránynak állítják be az ügyet, amely a pénzügyminisztériumban robbant ki

Most itt az új példa. Attól sem riadt vissza a Kecskeméti Lapok, hogy egy kormányhoz közel álló ügyről, amelyben pénzügyminisztériumi és miniszterelnökségi dolgozókat is letartóztattak, úgy írjon, mintha az egy baloldali botrány lenne, amelyben Vancsura István is érintett. Aki helyi önkormányzati képviselő és ügyvéd.

Az önkormányzati sajtó és más fideszes sajtótermékek is Vancsurát mint képviselőt emlegetik az ügyben, miközben úgy tudni, semmi köze a kecskeméti politikai szerepléséhez annak, hogy a közelmúltban házkutatást tartottak nála, el is vitték őt, és 72 órán keresztül nem engedték ki. Király József a Szövetség frakcióvezetője a közgyűlésen elmondta, hogy Vancsura István nem mint ellenzéki képviselő került a törénetbe. Ehhez képest a Kecskeméti Lapok többször mint képviselőt említi a cikkében, amelynek címében baloldali botrányról ír.

Hasonló cikkünk:  Saját pénzén lenyíratta a gazt Kalló Julianna a 9. választókerületben

Miközben elhallgatja azt a tényt, hogy az ügy, amelyben Vancsurát is megtalálták a hatóságok, a kormányzat egyik intézményében robbant ki. Erről egyetlen szót sem ír a Kecskeméti Lapok. Amit tudni, azt persze összefoglalja. Az elkövetők pályázati pénzekkel kapcsolatban követtek el korrupciós tevékenységet, megvesztegetések útján. De, hogy ennek pénzügyminisztériumi dolgozók az érintettjei főként a nyomozás jelenlegi állása szerint, arról mélyen hallgat a fideszes önkormányzat lapja. Helyette az újságban két lapon is kiemelték, hogy itt baloldali botrányról van szó.

Hasonló cikkünk:  Fekete Gábor ismét farkast kiáltott, Király József a KSE sportmutyival reagált

Vancsura István egyébként dolgozik már, az ügyről pedig egyelőre nem beszélhet – tudtuk meg tőle.

Az önkormányzati sajtó vezetőjének, Kozák Polettnek, a választási kampány után 230 ezer forinttal megemelték a fizetését, majd Tóth László-díjat ítéltek meg neki kiemelkedő újságírói tevékenysége miatt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...