fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Ilyen lehet az intermodális csomópont, ha elkészül

- Advertisement -

A kecskeméti intermodális álom immár 13 éves. Ennyi idő alatt nem egy elképzelés, terv és tanulmány készült el erről, de egyetlen kapavágás sem történt. Viszont már milliárdok mentek el a papírmunkákra. A név is változott. Intermodális pályaudvarból intermodális csomópont lett. A lényeg nem változott, az továbbra is az, hogy „jó lenne egy helyre összegyúrni a buszos és vonatos közlekedést, ide autóknak parkolókat építeni, valamint megoldani a kerékpáros, gyalogos megközelítést.”

Már nem merünk semmit elkiabálni a 13 év tapasztalatai okán, azonban esetleg, talán, úgy tűnhet, hogy a célegyenesbe fordult a beruházás. Legalábbis a legújabb tervet, elképzelést már be is mutatták egy áprilisi lakossági fórumon. Erről írtuk meg a „Kell-e ez az intermodális izé Kecskemétnek?” című cikkünket. Az ott bemutatott látványterveket feltették a város honlapjára. Ez alapján mutatjuk be most, milyen átalakulások várhatók a Noszlopy-Gáspár parkban.

Hasonló cikkünk:  Gyökerestül kifordult és autóra dőlt egy fa a Gyenes téren

kecskemet.hu

A fenti grafikán látszódik a posta épülete mellé elgondolt felüljáró a sínek felett gyalogosoknak és kerékpárosoknak. Mellette balra árnyékolók alatt a buszpályaudvar, a parkolók, a felújításra váró vasúti épület és a zöldfelület. Lesz még itt:
  • esőkert vízgyűjtővel
  • elektromos töltési lehetőség kerékpároknak, autóknak és buszoknak
  • összefüggő zöldfal
  • 200 férőhelyes P+R parkoló
  • 200 férőhelyes kerákpártároló

Valamint csökkentik a hőszigeteket és áthelyezik a Katona József szobrot.

Néhány részletet közelebbről is látni engednek a tervezők. Íme:

kecskemet.hu

kecskemet.hu

kecskemet.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...