fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Ünnep a Széktói Stadionban, ismét lesz Kecskemét-Fradi az NBI-ben

- Advertisement -

Gólzáporos meccsen búcsúzott a Kecskeméti TE a labdarúgó másodosztálytól, miután 3000 néző előtt 7-2-re verte meg a Szentlőrinc csapatát az NB II. utolsó fordulójában. A KTE a bajnokság ezüstérmét már a múlt héten megszerezte azzal, hogy megverte Szombathelyen a Haladást, míg a második helyért harcoló Diósgyőr nem tudta megverni az Ajkát.

A lila fehérek gálameccsén az is eldőlt, hogy a csapat gólkirálya, Lukács Dániel az NB II. gólkirálya is lett, összesen 25 gólt szerzett a szezonban. A közönségkedvenc Luki négy gólt is vágott a Szentlőrincnek, ami egyúttal a Kecskeméttől való búcsúzás góljai is voltak. A DVTK borsot tört nem csak a szegediek, hanem a kecskemétiek orra alá is, amiről utólag kiderült, sikertelenül. A szezon alatt a borsodiak ugyanis elvitték Kecskemétről Belényesi Csaba középhátvédet, és előszerződést kötöttek a Honvédtól Kecskemétre kerülő Lukács Dániellel, amikor még úgy tűnt, a diósgyőrieknek van több esélyük feljutni az első osztályba.

Hajrá lilák!

Az NB II.-es mezőnyben a tavaszi szezonra világossá vált, hogy négy csapatnak van érdemi esélye a feljutásra. A tavaly éppen csak fel nem került Vasas most nem hibázott, hamar az élre ugrott és be is biztosította a bajnoki címét. A szintén feljutást érő második hely sorsa azonban sokáig kérdéses volt. A KTE mestere, Szabó István vezetőedző mindig óvatosan nyilatkozott, többnyire a biztos bennmaradásról és hazai meccsek megnyerésének az elsőbbségéről nyilatkozott. A KTE szurkolók titkon persze reménykedtek a feljutásban, de a tavaly még NBIII.-ben játszó klubtól senki sem várta el, hogy két év alatt osztályokat ugorjon feljebb. A bajnokság élmezőnyéhez tartozók tehát hétről hétre egymást próbálták utol fogni és így hol a KTE, hol a Szeged, hol pedig a Diósgyőr volt éppen a második helyen.

Feljutott a KTE az NBI.-be – 2022. május 22. / Fotó: Kecskeméti TE Facebook

Miután viszont a DVTK, ami mögött Mészáros Lőrinc sejlik fel, kikapott Szegeden, nem igazán sportszerűen, egyszerűen megvették a szegedi edzőt, Dragan Vukmirt. Vukmir távozásával szét is esett a Tisza parti csapat, a Vasastól 3-1-re, a Siófoktól 3-2-ra, a KTE pedig 4-0-ra kaptak ki. A második helyért folytatott versenyért a borsodiaknak már csak a KTE volt a vetélytársa. Hiába jött viszont Vukmir, a piros fehérek nem tudták hozni a meccseket, például ikszeltek a kiesés ellen küzdő másik Bács-Kiskun megyei csapattal, a Tiszakécskével, de kikaptak Szombathelyen és az utolsó helyen álló Budaörs otthonában is.

A Szabó István vezette kecskemétiek mindeközben a tavasz eleji pillanatnyi megtorpanást követően hozták sorra a mérkőzéseiket és tettek behozhatatlan előnyre szert, ami a rúgott gólokat illette. Az utolsó két forduló előtt úgy állt ugyanis a DVTK és a KTE, ha mindketten meg is nyerik az előttük álló összes meccset és ugyanannyi pontjuk van, akkor is a Kecskemét jutott volna fel a több rúgott góljaiknak köszönhetőn. Végül az alföldi csapatnak nem volt erre szüksége, mert míg a DVTK újabb pontokat vesztett, addig a lila fehérek szép játékkal és magabiztosan berúgták az NB I. kapuját.

Hasonló cikkünk:  Beszélnek a képek - Megyei Körkép 80+ címmel nyílt helytörténeti fotókiállítás Kecskeméten

Ilyen körülmények között egyelőre úgy néz ki, hogy Lukács Dániel az NB I. helyett az NB II.-ben folytathatja a gólrúgást. A KTE vezetői bár már felvetették azt, hogy a szerződése ellenére szeretnék megtartani a csatárt, és erre elvben van is esély, a Diósgyőr például kölcsön is adhatná.

Vissza az első osztályba, a kérdés az, hogy az itthon az az MTK pálya lesz-e stadion hiányában

A KTE 2008 és 2015 között már játszott az elsőosztályban, sorban 5., 10., 12., 5., 7., 10. és 9. helyen végzett. Az élvonalbeli szereplésének azonban nem a kiesés vetett véget, hanem az, hogy 2015-ben a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem adott licencet az induláshoz. A Kecskemét 2015-ben, három osztályt visszalépve, a megyei I. osztályban találta magát, ahonnan hét év alatt visszaküzdötte magát az élvonalba.

A KTE NB I.-es szereplésének most a legnagyobb akadálya, hogy a Széktói Stadion az MLSZ szabályai szerint nem alkalmas NB I.-es mérkőzések rendezésére. Az Orbán-kormány stadionépítési hulláma elkerülte Kecskemétet, ami felújításra sem került. A lenagyobb kérdés most az, hogy kap-e haladékot a klub azért, hogy ne kelljen más városban játszania a Kecskeméti TE csapatának.

A KTE NB I.-es szereplésének most a legnagyobb akadálya, hogy a Széktói Stadion az MLSZ szabályai szerint nem alkalmas NB I.-es mérkőzések rendezésére.

„Egyelőre azon dolgozunk, hogy lehetőség szerint a Széktói Stadion legyen továbbra is a hazai meccsek helyszíne” – válaszolta dr. Filus Andor a Telex kérdésére. „Ez a cél, de készülnünk kell természetesen arra is, hogyha bármilyen oknál fogva mégsem tudnánk otthon kezdeni. Az NB I.-es licenchez már csatolnunk kellett egy megállapodást, és mivel az MTK-tól kaptunk kész ajánlatot határidőre, így ezt adtuk be. Azóta több létesítménnyel tárgyaltunk a fővárosban, illetve Szeged is szóba került. Sokan érdeklődtek, szóba jöhet-e esetleg Tiszakécske, ami közelsége miatt akár kézenfekvő megoldás is lenne. Nos, a tiszakécskei klub tulajdonosa már korábban felajánlotta számunkra ezt a lehetőséget, ha az NB I.-es meccsek rendezésére megfelelhet a létesítmény. Mivel azonban esély mutatkozik arra, hogy ne kelljen költözni, egyelőre erre is törekszünk.”

Korábbi, ide vonatkozó cikkünk a KTE-ről

Szűk hét esztendő után elérhető közelségbe került a KTE-nek az első osztály

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...