fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Önkormányzati támogatású intézményt használt a kampányban a Fidesz

Már az időközi választás kampányban is észrevehették az érzékenyebb szemű kecskemétiek és hírfogyasztók, hogy a Fidesz-KDNP és annak jelöltje (a vasárnapi győztes Jánosi István) olyan kulturális intézményt használt politikai célokra, amelynek fenntartásában egy alaptíványon keresztül az önkormányzat is benne van.

A Bozsó Gyűjteményről van szó, ahol június végén Jánosi István választókkal találkozott, ahol a teendőket beszélte meg velük az akkori posztja szerint. A fotók tanúsága szerint ezen az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is beszélt.

Majd a választás estéjén (július 10. vasárnap) az önkormányzati sajtó beszámolója és fotói szerint ismét megjelentek itt kormánypárti politikusok, országgyűlési képviselők és maga a jelölt is, hogy várják, később megünnepeljék az eredményt. Sőt, még az önkormányzat sajtósa is megjelent a Fidesz-Kdnp-s eseményen.

A Bozsó gyűjtemény és az önkormányzat kapcsolata

A Bozsó Gyűjtemény fenntartására az alapító festőművész Bozsó János és Kecskemét önkormányzata létrehozta a Kecskemét Város – Bozsó Gyűjtemény Alapítványt.

A Bozsó Gyűjtemény honlapja szerint „Bozsó János életművét és műgyűjteményét tartalmazó, kecskeméti „Bozsó Gyűjtemény” fenntartása és annak közművelődést szolgáló állandó és időszaki kiállítások keretében történő folyamatos bemutatása. Az Alapítvány kiemelkedően közhasznú célja. „kulturális tevékenység”, valamint „kulturális örökség megóvása” elnevezésű közhasznú tevékenységek folytatása.

Hasonló cikkünk:  Üldözi a KTE a Fradit, a Paks pedig a KTE-t
Hasonló cikkünk:  Vegyes képet mutatnak Bács-Kiskun vármegye 2022-es demográfiai, gazdasági és turisztikai adatai

Az önkormányzat nem csupán alapítóként, hanem támogatóként is szerepet vállal az alapítvány és így a gyűjtemény fenntartásában. Az elmúlt években évi kb. 50 millió forint közpénzzel támogatta a múzeumot, de a korábbi években is több tízmillió forinttal segítette meg a gyűjtemény működését.

Hogyan használhatta a Bozsót a Fidesz-KDNP?

A Bozsú Gyűjteményhez fordultunk, hogy megtudjuk, milyen feltételek mellett használhatták politikai célra a múzeumot. Ezt a választ kaptuk:

„Az első esemény nyitva tartási időben történt június 24-én pénteken. Szemereyné Pataki Klaudia magánemberként fizette a felénk eső költségeket. Először megtekintették az aktuális időszaki kiállításainkat, majd a kertben beszélgettek. Ennek a felénk eső költségeit, azaz a belépőket Polgármester Asszony készpénzben rendezte.

A második esemény nyitva tartási időn kívül volt július 10-én vasárnap. Ezen a eseményen csak az udvarunkat vették igénybe. Ennek a felénk eső költségeit Jánosi István szintén magánemberként fizette ki, 25.000 Forintot készpénzben.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...