fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Az MNB-ben nem 18 fok lesz. Fél-e a 8-as számtól Matolcsy?

Vágó István csapott le a témára, aki amellett, hogy politizál, szkeptikus is. Ezért rendszeresen hallatja hangját olyan témákban, amelyek nagyon távol állnak a tudományoktól. A számmisztika is ilyen téma, amelyben alaposan meg is viccelték már az egykori kvízmestert. De ne rugaszkodjunk el a számoktól.

Vágó István dobta be most a köztudatba annak az egyik lehetséges magyarázatát, hogy miért nem lesz 18 fok a Magyar Nemzeti Bankban, csakúgy, mint a többi állami hivatalban.

Facebook/Vágó István

A felvetés nem alaptalan. A KecsUP is megírta évekkel ezelőtt, hogy furcsa módon eltűnt Budapesten egy irodaház faláról a 8-as szám, miután ezt megvásárolta az egyik akkori MNB alapítvány. Érdekesség, hogy pont ebben az irodaházban volt egykor a kecskeméti egyetem építését koordináló KEDO Zrt. székhelye. Akkoriban a KEDO-t Szemerey Szabolcs vezette, a polgármester férje. A jegybankos Matolcsy rokona.

Ebben a cikkben még több olyan esetet is felsoroltunk, amelyben éppen a 8-as szám került a középpontba az MNB kapcsán.

  • az MNB-ben ajánlatos elkerülni a 8 oldalas jegybanki felkészítő anyagokat.
  • az MNB központi címe: Budapest, Szabadság tér 8-9. De a falról levették a 8-as számot.
  • az MNB parkolójában nincs 8-as és 13-as szám. Majd a sajtóvisszhang után úgy fújták fel, hogy MNB 08, amelyben a 8-as inkább egy állított végtelen jel.
Hasonló cikkünk:  Szülinapi ajándékötletek kiskamaszoknak
Hasonló cikkünk:  Zene helyett inkább a filmekben utazol?

De mi a hivatalos verzió?

Matolcsy György persze igyekezett cáfolni, hogy baja lenne a 8-as számmal. És most ebben a legfrissebb történetben is lehet egy kapaszkodója. Hivatalosan ugyanis azért nem lesz 18 fok a jegybank épületében, mert az intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló jogszabályban van egy olyan pont, amely szerint az MNB nem számít intézménynek. Ezért nem vonatkozik az MNB-re a korlátozás.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...