fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Katonás rendben sorakoznak a pollerek a Kada Elek utcában

Furcsa oszlopsorra figyelhetünk fel a Kada Elek utcában járva, amelynek a rendeltetése első látásra kissé értelmezhetetlennek is tűnik. A talányt igyekeztek megfejteni a legnagyobb közösségi oldal “Vacsiköz-Kecskemét” csoportjának tagjai is, de a kép még korántsem teljes.

Esőben ázva, iszapban állva / Fotó: kecsup.hu

Felmerült, hogy a járdán közlekedő gyalogosokat védenék a poller oszlopok segítségével, dehát oszlop legyen a talpán (még ha poller is), amelyik egy megbokrosodott autót képes megállítani! Fák ültetése is szóba került, annál is inkább, mert vízzel teli mélyedésekben állnak az oszlopok, de a hétköznapi gyakorlat szerint igen ritkán fordul elő, hogy poller oszlopokkal karózzunk fákat.

Netán a parkolást akarná a város ilyen módon megakadályozni? Akkor már lehetne itt  valamilyen zöldsáv, vagy pedig a bringával közlekedők részére kerékpársávot is létesíthetnénk. Mert ez a csúf oszlopsor olyan snassz megoldás, bármi is legyen a küldetése.

Hasonló cikkünk:  A Mercedes-gyárnak jutott a legtöbb a versenyképesség-növelő támogatásból

A kerékpárosok nem bánnák, ha itt külön sávot létesítenének számukra / Fotó: kecsup.hu

A találgatásokra aztán a kerület önkormányzati képviselője, dr. Tóth Szilárd válaszolt, bár pontos megfejtéssel nem tudott szolgálni. Megjegyzése szerint ő is fák ültetésére számított a Kada Elek utcában, és ebben a feltevésében az is megerősítette, hogy a mélyedések “tele vannak sárral és iszappal, egyfajta ülepítő funkciót ellátva pl. az utcáról elvezetendő esővíz tekintetében“.

Hasonló cikkünk:  Kollégium összevonásokról tartott értekezletet Ignácz Bence, a Szakképzési Centrum főigazgatója

Egyúttal jelezte, hogy levélben fordul a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-hez és a Városháza illetékes osztályához, melyben tájékoztatást kér, illetve felülvizsgálatot, intézkedésként pedig a poller oszlopok eltávolítását, és zöldsáv vagy kerékpársáv létrehozását.

Pollerek rendeltetésszerű használatban: a zsákutca legyen zsákutca! / Fotó: kecsup.hu

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-t és a városi önkormányzat Közterületfenntartási és Beruházási Osztályát a KecsUP is levélben keresi, hogy mi célból kerültek kihelyezésre a poller oszlopok, és miért állnak vizes-iszapos mélyedésben. Válaszukról természetesen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...