fbpx

FRISS HÍREK

Iskolaköltözés: A fideszes igazgató nem örül, de utasítást hajt végre

- Advertisement -

Eüsök vagyunk, maradni akarunk!

Többek között ezt a mondatot skandálta több száz diák és tanár a kecskeméti egészségügyi középiskolában. Tették ezt azért, mert október 24-én az egész iskolát átköltöztetnék egy másik szakképző iskolába. Mindkettő a Kecskeméti Szakképzési Centrumhoz tartozik. Korábban megírtuk, hogy a rezsiemelés az iskolákat is nehéz helyzet elé állítja, mert jelentősen drágult az áram és a fűtés. Ezért korábban már előhozták az összeköltözés tervét. Most ezt szeretnék is megvalósítani. Ez ellen tiltakoznak a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikumban. Az alábbi néhány perces videó jól érzékelteti a diákok és tanáraik elszántságát.

A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum az az iskola, ahov az EÜ-söket költöztetnék. Ahogy mesélik, az egész iskolát, úgy ahogy van. Csakhogy szerintük ez nagyon rossz megoldás. Az egyik diák – szülői hozzájárulással – nyilatkozott a KecsUP-nak.

Egy másik diák, aki masszőrnek tanul, elmondta, hogy a Szent-Györgyiben rendelkezésre áll minden felszerelés, és, ha költözni kell, nem tudja hogyan fog megfelelő képzést kapni eszközök hiányában. Másikuk úgy fogalmazott, hogy nem esti iskolába iratkozott, és most arról is szó van, hogy késő estig fognak tartani az órák. Egy harmadik tanuló úgy érvelt, hogy szükségük van a saját tanáraikra és a megszokott iskolai tantermeikre, ahol megfelelő közegben tudnak képződni.

A tüntetés idején érkezett meg az egészségügyi iskola igazgatója is, az egyébként fideszes önkormányzati képviselő, Papp Zoltán, aki azután lett itt igazgató, hogy megnyerte a választást a körzetében. Elcsíptük az iskola előtt, és

az igazgató elmondta, hogy nincs iskolavezető, aki örülne egy ilyen költözésnek, de utasítást hajt végre.

A szintén fideszes önkormányzati képviselő, Leviczky Cirill a szakképző központ kancellárja. Neki SOS kérdéseket tettünk fel. Azt kérdeztük, hogy ő adott-e utasítást a költözésre. Mit gondol a rezsiemelésről, és lát-e más alternetívát a költözés helyett. Leviczky Cirill egyébként nem szokott válaszolni a megkereséseinkre, legutóbb is, amikor személyesen mentünk oda hozzá, érdemi válasz helyett inkább elsétált. Bizottsági elnökként sem áll szóba a KecsUP-pal. Tudjuk, hogy ma éppen a városi közgyűlésen ül, de mivel ott láttuk előtte a tabletjét, feltételezzük, hogy megkapta a levelünket és náhány mondatban válaszolni is tud. Kértük, ha egyszerűbb, hívjon fel minket. Annál is inkább azt gondoljuk, hogy SOS tud válaszolni, mivel arra volt ideje, hogy odaszóljon az iskolába, hogy a tüntetésen megjelenő ellenzéki képviselőket küldjék el onnan. Legalábbis tőlük tudjuk, hogy ez történt.

Hasonló cikkünk:  Romantikázó kanalasgémeket kaptak lencsevégre a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Leviczky Cirill végül nem válaszolt kérdéseinkre most sem.

A diákok egyébként péntekre egy nagyszabású városi tüntetést is szerveznek, azt majd a főtéren tartják meg, talán valamikor délután. Arról is tudosítani fogunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...