fbpx
18.2 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Leviczky Cirill ismét öngólt rúgott?

- Advertisement -

A hétvégi Kadafalvi Napok rendezvényt felhasználtuk arra, hogy Leviczky Cirill önkormányzati képviselőnek személyesen tegyünk fel kérdéseket. Ugyanis egyrészt nem válaszolt egy korábbi e-mail-es megeresésünkre a játszótér kapcsán, illetve a rendezvény idején töltött fel a Facebookra egy videót Király Roland helyi vállalkozó, amiben arról beszélt, hogy Leviczky Cirill kizárta őt a rendezvényről. Ez a cikk azonban most nem erről és a játszótérről szól. Király ügyéről itt írtunk, a játszótér történetét pedig itt foglaltuk össze.

Odaléptünk hozzá

Nézzük akkor, hogyan sikerült a személyes találkozó. Miután biztosak voltunk benne, hogy a képviselő ott lesz a szüreti napokon, így nem volt váratlan az sem, hogy az első percben összefutottunk vele. Rögzítésre állítottuk be a telefont, így léptünk oda hozzá. Köszönve neki és megszólítva őt. Korábbi cikkünkben ott a videó, most csak felidézzük a cikk szempontjából releváns első mondatokat.

Kecsup: – Jó napot kívánok, képviselő úr! A KecsUP-nak lenne néhány kérdése.

Leviczky: – Kicsodának?

Kecsup: – Kecsup.hu…

Leviczky: – Az micsoda?

KecsUP: – Egy hírportál…

Levicky: – Hát nem (mintha ezt mondta volna, de mivel ekkor elfordult a képviselő, nem halljuk száz százalékosan tisztán)

Leviczky tényleg nem tudja, mi az a KecsUP?

Induljunk ki abból, hogy a képviselő őszinte volt és fogalma nincs, mi az a KecsUP. És még csak a kérdést feltevő kollégánkat sem látta sosem.

  1. Ebben az esetben viszont úgy mondott véleményt lapunkról, hogy nem tudja mi az, vagyis nem tudhatja miről és hogyan írunk. Vagyis értelmezhetetlen az a gondolatmenet, amelybe sikerült belegabalyodnia Leviczkynek, a sajtó és a provokátor viszonylatában. Ha jól értettük akkor sajtónak álcázott provokátor a KecsUP. Mert mondta ezt fordítva is.
  2. Ha tehát fogalma sincs arról, mi az a KecsUP -ahogyan ezt megtudtuk a rövid beszélgetésből-, abban az esetben nem biztos, hogy éppen a legjobb embert jelölték ki annak a munkacsoportnak az élére, amely az önkormányzati sajtó működését vizsgálja. Persze a KecsUP-nak semmi köze az önkormányzati sajtóhoz, és mi nem is leszünk téma ennek a grémiumnak a munkájában. Ugyanakkor talán jogos elvárás egy ilyen feladat élére olyan embert kinevezni, aki ismeri a városban működő sajtótermékeket.

Netán mégis tudja, mi az a KecsUP, csak megjátszotta magát?

Erős a gyanúnk, hogy Leviczky Cirill nagyon is tisztában van vele, mi az a KecsUP. Csupán váratlanul érte, hogy odaléptünk hozzá. Netán sértegetni akart minket. Degradálni próbált. De, hogy miért is gondoljuk, hogy nagyon is tisztában volt vele, kitől is kap kérdést? Egyrészt volt már levélváltás a KecsUP és Leviczky Cirill között. Bár nem ment egyszerűen, azért egy esetben már kaptunk tőle reakciót. A téma nem lényeges most, az már érdekesebb, hogy milyen stílusban írt nekünk akkor. De ami a legfontosabb: úgy válaszolt nekünk, hogy tudatában volt annak, hogy a KecsUP-nak válaszol. Ez kiderül a leveléből. Azóta már többször megkerestük a szerkesztőségi e-mail címről különböző témákban. Például mostanában a már említett munkacsoport kapcsán, de válaszokat nem kaptunk.

Hasonló cikkünk:  Önt is felhívták akksiüzem ügyében? Telefonos közvélemény-kutatással monitorozzák a kecskemétieket

De ami ennél is egyértelműbbé teszi, hogy Leviczky Cirill rúgott egy öngólt, az az a fotó, amely birtokunkba jutott (az cikkünk fotója). Ez még évekkel ezelőtt azt rögzítette, hogy Leviczky képviselő telefonján éppen a KecsUP egyik cikke van megnyitva (még a régi megjelenéssel). Ha tehát már a KecsUP indulása után nem sokkal is olvasta a KecsUP-ot, akkor azóta még inkább hallhatott róla, hiszen évek teltek el, többen követnek és többen olvasnak minket, beszélnek rólunk.

Újabb öngól

Leviczky Cirill tehát újabb öngólt rúgott magának. Azt mutatta kifelé, hogy fogalma sincs mi az a KecsUP, de nyilvánvalóan pontosan tudja, mi is a KecsUP. Azt is mondhatnánk, hogy nem volt őszinte az a színjáték amit bemutatott.

Nem olyan régen is rúgott egy öngólt Leviczky Cirill. Akkor olyan benyomást keltett magáról, hogy nem igen van képben, mi zajlik a választókörzetében. Egy kéthetes fotóval azt akarta bizonygatni, hogy nem épül a játszótér a civilek által, és azért nem épül, mert széthúzás van. Ami azért nem festett róla jó képet mint képviselőről, mert pont egy nappal a kirohanása előtt posztolták fotókkal a civilek, hogy már épül a játszótér. Ez az a játszótér, amelynek megépítését -Leviczky szavai szerint- azért adta át az önkormányzat a civileknek, mert a hivatal már nem tudta volna időben megépíteni. Előtte azonban csaknem fél évig a képviselő és a hivatal munkatársai rossz helyszínről egyeztettek. Mert amit kinéztek a játszótérnek, oda nem lehetett végül megépíteni. Sokan úgy vélik, hogy azért savanyú a szőlő a képviselőnek, mert kikerült a fennhatósága alól a játszótér.

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...