fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Bodrozsán: Csak pártot váltottam, céljaim ugyanazok

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Bodrozsán Alexandra -szinte a semmiből- pártot váltott. Neve szinte egybeforrt a Momentuméval, többször hangoztatta is -sport kapcsán is- lila-fehér érzelmeit. Ezért váratlanul érte a közélet figyelőit, hogy pályafutását a DK-ban folytatja. Jeleztük, hogy igyekszünk interjúra bírni őt és a fogadó párt helyi elnökét. Bőszavú interjút egyiküktől sem kaptunk. Bodrozsán Alexandra és Kopping Rita is szűkszavúan, lényegében közleményben válaszolt kérdéseinkre.

Bodrozsánt telefonon is elértük, de ekkor sem magyarázta meg bővebben döntését. Annyit mondott, hogy csak más pártban folytatja, de céljai változatlanok.

Továbbra is kérlelhetetlen ellenfele leszek a korrupt hatalomnak, és célom a tiszta, átlátható gazdálkodás biztosítása – mondta érdeklődésünkre. Hozzátette, hogy továbbra is azért fog dolgozni, hogy Kecskemét és térsége, valamint Magyarország egy élhetőbb és jobb otthon legyen mindenki számára.

Bodrozsán nem tudja, hogy volt-e már DK-s taggyűlés, és ott felvették-e már, de annyi biztos, hogy már nem a Momentum tagja. A felvételi folyamat pedig már elindult.

Jól ismerem a DK-s csapatot, az előválasztáson és a kampányban is szorosan együttműködtünk. Úgy vélem, hogy jó helyen leszek a DK-ban. Céljaim eléréséhez jelenleg, úgy vélem, ebben a pártban kapom meg a szükséges támogatást és lehetőséget. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Momentummal összerúgtam a port, semmi ilyesmiről nincs szó. Szerintem már az sem igaz, hogy az utóbbi időben én voltam a Momentum arca, már egy ideje Kecskés Mihály elnök viszi az ügyeket – mondta el a KecsUP-nak Bodrozsán Alexandra.

A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy megint teljes jogú tagja a Szövetség frakciónak, olyannyira, hogy annak egyik frakcióvezető-helyettese (Most Lejer Zoltán a frakcióvezető – ezt a tisztséget rendszeresen átadják egymásnak a Szövetség képviselői – a szerk.). Akkor vonták meg tőle a teljes jogú tagságot, amikor az előválasztáson azt állította, hogy frakcióbeli vetélytársának, Király Józsefnek szervezetten szállítják a szavazatokat, de nem várta meg, hogy mit derít ki a belső vizsgálat. A bizonyítékként hozott hangfelvételek végül nem győzték meg igazáról az ügy belső vizsgálóit, viszont az előválasztást megnyerte Királlyal szemben. Ismert, hogy a valódi választáson alulmaradt a fideszes Szeberényi Gyula Tamással szemben.

Hasonló cikkünk:  Kevesebbet tudtak járőrözni tavaly a rendőrök Kecskeméten - derül ki a leköszönő kapitány beszámolójából
Hasonló cikkünk:  Kisházi Antónia: ha rajtam múlik, szövetségben indul a kecskeméti ellenzék az önkormányzati választáson

A DK-helyi elnöke, Kopping Rita azt nyilatkozta a KecsUP-nak, hogy örül Bodrozsán érkezésének.

Alexandrával mindig jó munkakapcsolatban voltunk, vagyunk. Jól tudunk együtt dolgozni. Ő a fiatalos lendületével, én pedig a 8 éves képviselői tapasztalatommal. Elmondhatjuk, hogy magánemberként is mindig számíthatunk egymásra. A Demokratikus Koalíció helyi szervezete örömmel fogadja Alexandrát. Tudom, hogy munkájával jelentősen erősíti a csapatunkat. Örülök annak, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának 3 erős nő tagja ezután egy pártban, a Demokratikus Koalícióban dolgozik együtt – mondta el Kopping Rita, a DK kecskeméti elnöke.

Bodrozsán leigazolásával a DK így 3 főt ad az ellenzéki Szövetség frakcióba. Az MSZP és a Jobbik 2-2 tagot, az LMP 1 tagot. Vancsura István, miután még korábban kilépett a Momentumból (éppen Bodrozsánnal keveredve vitába), függetlenként ül a frakcióban.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...