fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

40 ezer forintra bírságolta meg a KTV-t a Médiatanács

- Advertisement -

Mint arról beszámoltunk, a Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió ellen, majd meg is bírságolta azt, mivel egy ellenőrzés során azt találták, hogy nem teljesíti kötelezettségét az önkormányzati sajtó. Tavaly október 10. és 16. között bizonyos műsorok a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érték el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres híműsorokra vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette.

A múlt heti cikkünkben jeleztük, hogy a KTV-hez is elküldtük kérdéseinket, és ma délután 16 órát jelöltünk meg határidőnek. Jött is válasz az önkormányzati televíziótól. Kozák Polett ügyvezető-főszerkesztő a következőt írta a KecsUP-nak:

„A Médiatanács megállapította, hogy a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. megsértette a hatósági határozatában foglaltakat, mivel 2022. október 10-16. közötti időtartamban a közszolgálati műsoridő a heti 168 óra helyett heti 150 óra 9 perc volt, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok össz heti időtartama a 161 óra helyett a 141 óra 10 percet érte el, a napi rendszeres híradásra szánt idő pedig 1 óra 36 perc és 2 óra 57 perc között mozgott. Így ezeknek a műsorszámoknak napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél.

Hasonló cikkünk:  Az egyháztól kerüljön a városhoz a Szentháromság-szobor - indítványozza Király József

Az üggyel kapcsolatos nyilatkozatát a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft határidőre megtette. Ennek folyományaként az NMHH a maximálisan kiszabható bírság 0,08%-ának kiszabásáról döntött, ami 40 ezer forintot jelent.

A bírság kiszabásának semmi köze nincs a Hírös Hírek és a Múzsa magazin támogatásához, azt a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft sikeres pályázata eredményeképp 2023-ban is folyósítja a Médiatanács, a megvalósult – és az NMHH által elfogadott – műsorszámok után.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...