fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

40 ezer forintra bírságolta meg a KTV-t a Médiatanács

Mint arról beszámoltunk, a Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió ellen, majd meg is bírságolta azt, mivel egy ellenőrzés során azt találták, hogy nem teljesíti kötelezettségét az önkormányzati sajtó. Tavaly október 10. és 16. között bizonyos műsorok a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érték el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres híműsorokra vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette.

A múlt heti cikkünkben jeleztük, hogy a KTV-hez is elküldtük kérdéseinket, és ma délután 16 órát jelöltünk meg határidőnek. Jött is válasz az önkormányzati televíziótól. Kozák Polett ügyvezető-főszerkesztő a következőt írta a KecsUP-nak:

“A Médiatanács megállapította, hogy a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. megsértette a hatósági határozatában foglaltakat, mivel 2022. október 10-16. közötti időtartamban a közszolgálati műsoridő a heti 168 óra helyett heti 150 óra 9 perc volt, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok össz heti időtartama a 161 óra helyett a 141 óra 10 percet érte el, a napi rendszeres híradásra szánt idő pedig 1 óra 36 perc és 2 óra 57 perc között mozgott. Így ezeknek a műsorszámoknak napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél.

Hasonló cikkünk:  Valótlanságok leírása miatt pert nyert Király József a Hírösvény és a Hiros.hu ellen
Hasonló cikkünk:  Felüljáróba akadt daru okozott balesetet Kecskeméten

Az üggyel kapcsolatos nyilatkozatát a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft határidőre megtette. Ennek folyományaként az NMHH a maximálisan kiszabható bírság 0,08%-ának kiszabásáról döntött, ami 40 ezer forintot jelent.

A bírság kiszabásának semmi köze nincs a Hírös Hírek és a Múzsa magazin támogatásához, azt a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft sikeres pályázata eredményeképp 2023-ban is folyósítja a Médiatanács, a megvalósult – és az NMHH által elfogadott – műsorszámok után.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...