fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Megbírságolta a Kecskeméti Televíziót a Médiatanács

A Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió 2022. október 10. és 16. közötti műsora miatt a körzeti vételkörzetű, kereskedelmi televízió szolgáltatója ellen – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Megbírságolták a KTV-t

A KecsUP kérdésére válaszolva megírták, hogy a Médiatanács megállapította, hogy a szolgáltató megsértette a hatósági határozatában foglaltakat, mivel a közszolgálati műsoridő a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érte el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres híműsorokra vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette. Mindezek miatt a Médiatanács bírságot állapított meg.

A bírság összegét azonban már nem közölte az NMHH. A Médiatanács rendszeresen támogatja a helyi televíziók hír- és kulturális műsorait. Tavaly például 140 milliót osztott szét, előtte pedig 125 millió forintot. Ezekből a támogatásokból évek óta kap a Kecskeméti Televízió. A támogatásért cserébe a Médiatanács elvárja, hogy bizonyos műsorok milyen hosszúak legyenek, ezt a feltételt pedig a Kecskeméti Televíziónak is teljesítenie kell. Amit nem tett meg az NMHH tájékoztatása szerint.

Hasonló cikkünk:  A VALMAR-ral és neves DJ-kkel szilveszterezett Kecskemét

A megbírságolt KTV vezetője fizetésemelést és díjat kapott

A Kecskeméti Televízió önkormányzati cégként működik, újabban médiacentrum néven. Ide tartozik a HIROS.HU és a Kecskeméti Lapok is. A médiacentrum feje az a Kozák Polett, aki már több főszerkesztő alatt is helyettesként irányította a KTV szakmai munkáját. 2020 őszén választották a Kecskeméti Televízió Kft. ügyvezető-főszerkesztőjének, miután a korábbi vezető, Bán János az M5 kulturális csatornához igazolt.

Hasonló cikkünk:  “Reggel mindenki 3-3 kiló cukorral jön be dolgozni” - kecskeméti kiskereskedők az árstopos termékek hatásáról

A KTV lejárató hadjáratot indított az ellenzék ellen

Kozák Polett vezetésével a médiacentrum az országgyűlési választások kampányában hevesen támadta az ellenzéket, különösen Bodrozsán Alexandra jelöltet, aki az akkor még alpolgármester Szeberényi Gyula Tamás riválisa volt. Az önkormányzati sajtó több millió forintot költött el a lejárató anyagok hirdetésére. A parlamenti választások után Kozák Polett fizetését 230 ezer forinttal megemelték, majd “kiemelkedő munkájáért” Tóth László-díjjal jutalmazták.

A hatósági eljárással kapcsolatban megkerestük a Kecskeméti Televíziót is, ha érkezik válasz, frissítjük a cikket.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...