fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 18., csütörtök

FRISS HÍREK

Városüzemeltetés az engedély nélküli babaházról: A gyerekek biztonságát kötelességünk védeni

- Advertisement -

Minap írtunk Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő nyomán arról, hogy valaki egy műanyag babaházat helyezett ki a Nádasdy park játszóterére. A szülők és a gyerekek szeretik az új játékot, azonban a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. jelezte a képviselőnek, hogy a házikót engedély nélkül tette ki valaki, az így nem maradhat ott. Vagy elviszi még most, aki kitette, vagy péntek után már csak a cég telephelyén veheti át, mert elszállítják oda.

A kommentelők megvédenék a kisházat, egy ügyvédi iroda ingyenes jogi segítséget ajánlott fel a babaház megmentéséért. Tóth Szilárd azt kérte az illetékesektől, hogy vizsgálják meg, utólag kaphat-e engedélyt a műanyag házikó, de addig is maradhasson. Jeleztük már minap, hogy megkeressük a városüzemeltetési céget, hogy fejtse ki álláspontját, és ez meg is történt.

Kötelességük betartani a szabályokat: minősítés nélküli játék nem lehet játszótéren

Boros Gábor ügyvezető azt írta megkeresésünkre, hogy a játszótéri eszközök gyártását, telepítését és üzemeltetését egy 2003-as rendelet szabályozza. Ennek az a lényege, hogy minden tekintetben biztonságosnak kell lennie a játéknak. A gyártónak ezt garantálnia kell, az ellenőrzéskor pedig erről meg kell bizonyosodnia a szakembereknek. Ez a kisház azonban semmilyen engedéllyel nem rendelkezik, sőt rögzítve sincs, ezért nem vállalhatják a felelősséget érte. Miután a gyermekek biztonsága kimelet fontosságú egy játszótéren, csak olyan eszközök lehetnek ilyen helyen, amelyek mindegyike megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik. Mint írja a cégvezető, Kecskemét 44 játszóterén 244 szabályszerűen kihelyezett játék üzemeltetését végzik, amely azt is jelenti, hogy rendszeresen ellenőrzik a játékokat, hogy a biztonságot garantálni tudják.

Hasonló cikkünk:  Szakmai konferenciára hívja a gyermekvédelem döntéshozóit Anyácska

„Értjük és értékeljük a jó szándékot a kihelyezést illetően, azonban a fentiekből egyértelmű; a játszóterek üzemeltetését rendelet szerint kell végeznünk. A babaházzal kapcsolatban felelősséget nem vállalhatunk, ezért kérjük, hogy a nagylelkű felajánló mihamarabb szállítsa el a játszóeszközt.”

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője hozzáteszi, hogy amennyiben bárki játékot akar kihelyeztetni közterületre, azt az önkormányzati képviselőnél vagy a polgármesteri hivatalban kezdeményezheti.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...