fbpx
23 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Díszpolgárt csinálna Matolcsyból a kecskeméti Fidesz-frakció

Városházi információink szerint díszpolgárrá tenné Matolcsy György jegybankelnököt a kecskeméti Fidesz-frakció. A bizottságok most szavaznak a címről, zárt ülésen. A kiszivárgott információk szerint leginkább azért terjesztették elő a kormánypárti képviselők Matolcsyt erre, mert Kecskemétre egyetemet hozott.

A kecskeméti egyetem építése mögött a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványai álltak. Ezek hozták létre a beruházást koordináló KEDO Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója Matolcsy rokona, Szemerey Szabolcs, a kecskeméti polgármester férje volt egy ideig. Addig, amíg felesége, a polgármester széket nem kapott az egyetem mögött álló alapítvány felügyelőbizottságában, amiért a legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint bruttó 1.654.135 forintot kap. Az alapítvány (amely az egyetemet működteti és állami forrásokkal alapították meg) megvette a KEDO Zrt.-t később, tehát a tulajdonosa lett. Így viszont jogi összeférhetetlenség alakult ki, amelyet úgy oldottak fel, hogy Szemerey Szabolcs távozott a vezetői székből.

Hasonló cikkünk:  Parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatokhoz lecserélik a régi gépparkot 

A javaslat most végigmegy minden bizottságon. De végül majd a közgyűlés dönt Matolcsyról csütörtökön, szintén zárt ülésen. Ellenzéki képviselőket kérdeztünk meg, hogy mit szólnak a Fidesz-frakció javaslatához, és akikkel beszéltünk, mindannyian fel voltak háborodva. Információink szerint ennek a testületi ülésen is hangot akarnak adni, de fontolgatják, hogy sajtótájékoztatót tartanak majd, ha a közgyűlés Kecskemét díszpolgárává választja meg Matolcsy Györgyöt.

Hasonló cikkünk:  Így festenek az épülő bérlakások és az épülő munkásszálló a Homokbányán

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...