fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Józsa: A Momentum összefogásban szeretné leváltani a Fideszt

- Advertisement -

A Fidesz rendszerének leváltása a Momentum egyértelmű célja – nyilatkozta a KecsUP-nak Józsa Bálint önkormányzati képviselő, aki nem túl régen lépett át a Jobbikból a Momentumba, így utóbbi pártnak újra van képviselete a Szövetség frakcióban. Korábban Bodrozsán Alexandra volt a momentumos képviselő, de ős is pártot váltott, és jelenleg a DK csapatában dolgozik.

Józsa: A Momentum összefogáspárti

Józsa Bálint szerint jó receptnek tűnik az, amely alapján a legutóbbi önkormányzati választásra felkészült a kecskeméti ellenzék, így szerinte nem érdemes ezen változtatni, tehát a Momentum az ismételt összefogást támogatja. A momentumos politikus hírportálunknak megerősítette azt, amit más pártok képviselői is nyilatkoztak, hogy kimondottan az önkormányzati választás miatt még nem ültek le közösen hivatalosan a Szövetség pártjai. Azonban nem lehet azt mondani, hogy ez ne lenne téma, mert folyamatosan beszélnek erről a képviselők, amikor csak lehetőségük van – tette hozzá. Józsa szerint a Momentum azon van, hogy minél hamarabb álljon fel az a kihívó csapat, amely felveszi majd a versenyt az Orbán-rendszer helyi jelöltjeivel. A Momentum is keresi a jelölteket, hogy aztán a tárgyalásokon nevekről is tudjanak majd beszélni, és vannak is már nevek – erősítette meg Józsa Bálint. Hogy polgármesterjelöltje lesz-e a Momentumnak, arra nem kaptunk egyértelmű választ, csak annyit, hogy van még elég idő arra, hogy ezen gondolkodjanak. A keresés folyamatában egyébként a Momentum nyitott a civilek felé is, nem csupán párttagokban gondolkodnak. Józsa Bálint úgy fogalmazott, hogy ha a Momentum egy képviselővel tud majd hozzájárulni ahhoz, hogy Kecskeméten győzzön az ellenzék, akkor már boldogok lesznek, de nyilván minél több momentumost szeretnének bejuttatni a következő testületbe. Hogy mikor áll fel az összellenzéki csapat, azt nem tudja, de a nyár nem igazán alkalmas arra -Józsa szerint- hogy ez legyen a nagy bejelentések ideje, mert az emberek most nem a közélettel foglalkoznak. A pártoknak viszont kötelező már ilyenkor is a háttérben dolgozni a választáson és ezt teszik is – nyilatkozta a képviselő. Akitől azt is megtudtuk, hogy nincs még kitűzve az első hivatalos egyeztetés dátuma azon pártok részére, amelyek Szövetségben gondolkodnak.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

Józsa: régen terveztem a pártváltást, sokakat nem is lepett meg

Miután Józsa Bálint friss momentumos képviselő, ezért kitértünk a beszélgetésben néhány személyesebb témára is. Elmondta kérdésre, hogy a váltás nem hirtelen jött, ezen már jó ideje gondolkodik, és már előtte megismerte a momentumos csapatot, így nem idegen helyre érkezett. Jól fogadták és jól is érzi magát új pártjában. A Jobbiktól 5 év után nem haraggal vált el, és bízik benne, hogy korábbi közössége is így gondolja. Miután tehát hosszabb ideje gondolkodott már azon, hogy a Momentumban folytatja, így sokakat nem is ért váratlanul a bejelentése. Józsa egyébként azután lépett be a Momentumba, hogy Stummer János egykori jobbikos parlamenti képviselő is megtette ezt. Józsa Bálint az ő asszisztense volt.

Stummer János átlépése a Momentumba, mondhatni, hogy egy megerősítés volt számomra. De nélküle is váltottam volna – szögezte le Józsa Bálint, aki elmondta, hogy jelenlegi körzetes képviselőként szeretne újrázni a választáson. Mint fogalmazott, ha nem merül fel nála alkalmasabb jelölt, akkor élni fog a lehetőséggel és a rajtvonalhoz fog állni, és bízik benne, hogy a célba a körzetében ismét ő ér majd be legkorábban.

Józsa Bálint nem elnöknek érkezett a Momentumba, így nem is ebben a funkcióban nyiltkozott hírportálunknak. Azért őt jelölték ki a nyilatkozatra, mert ő az egyetlen momentumos képviselő a közgyűlésben. A kecskeméti Momentumnak egyébként új elnöke van, Sutus Nikolettnek hívják. Bodrozsán Alexandra távozásával Kecskés Mihály lett az új elnök, őt váltotta most Sutus.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...