fbpx

FRISS HÍREK

Polgármester: „Kihozzuk a maximumot” – majd nem szavazta meg a Fidesz az útfelújításokat

- Advertisement -

Érdekes pontja volt a legutóbbi közgyűlésnek az az indítvány, amelyet az ellenzéki Siposné Bodrozsán Alexandra képviselő terjesztett be. Azt indítványozta, hogy ha már nincs komrányzati szándék és pénz az Izsáki úti munkálatok miatti kerülőutak felújítására (kicsi utcákban megnőtt egy időre a forgalom és nehéz járművek is erre kerültek), akkor az önkormányzat álljon a sarkára és álljon az itt lakók mellé. Azt gondolta a gyanútlan néző, hogy a nagy egyetértésben mindenki megszavazza az indítványt.

A miniszteri levélből az tűnik ki, hogy a város újítsa fel saját erőből az utakat, ha ez a szándéka

Az ügy előzménye, hogy Siposné Bodrozsán Alexandra levelet írt az építkezésekért is felelős Lázár János miniszternek, hogy az Izsáki út négysávosításán túl szükség lenne azokat az utcákat is belevenni a projektbe, amelyekre a forgalom terelődött a lezárások idejére. Ugyanis ezekben olyannyira megnőtt a forgalom, hogy szükség lenne ezeknek az utcáknak is a felújítására. Ezek: a Bimbó utca, Bokréta utca, Daru utca, Drégely utca, Duna utca, Hernád utca, Homok utca, Kelemen László utca, Könyves Kálmán körút, Rába utca, Rózsabarack utca.

A miniszter válaszolt is a képviselőnek, mégpedig azt, hogy “A Kormány nem hozott olyan irányú döntést, melyben támogatást biztosítana az önkormányzat részére a fejlesztés megvalósítására.” Levelében leírta -a képviselő egy korábbi posztja szerint-, hogy a kerülőutak nem lettek kijelölve kerülőútnak, ráadásul városi tulajdonban vannak. Vagyis, ha a város szeretné felújítani ezeket, oldja meg nyilván saját erőből.

Bodrozsán: Ha kormány nem állt a lakók mellé, álljon melléjük az önkormányzat!

Erre fel nyújtotta be az indítványát az ellenzéki képviselő. Szöveges felszólalásában a közgyűlésen elmondta:

ha már a kormány nemet mondott a felújításokra, mutassa meg a város a lakóknak, hogy Kecskemétre számíthanak és az önkormányzat melléjük áll.

Kiegészítette azzal, hogy nem csupán saját körzetét érintik a problémák, szomszédos körzetekben elők is panaszkodtak neki, többek között a fideszes Sipos László körzetéből. Siposné Bodrozsán Alexandra a KecsUP-nak elmondta, hogy korábban több posztban is jelezte, hogy éppen milyen ügyeken dolgozik, minden bizonnyal ezért is fordultak hozzá máshonnan is, mert aktívnak látták. Oyan képviselőnek, aki képes elintézni dolgokat. A kormánypárti Sipos László azzal vágott közbe a közgyűlésen, hogy őt nem keresték fel a körzetében élők a problémákkal. Siposné Bodrozsán Alexandra hozzátette: nem kéri azonnal az útfelújításokat. De beszéljenek erről a döntéshozók, tervezzék meg, legyen pénz rá a következő évi költségvetésben.

Hasonló cikkünk:  Interjú Brüsszelből, megrongált Fidesz-iroda, letiltott politikusi interjú, dermesztő iskolai légkör

Polgármester: Nincs min vitatkozni, mindenki a legjobb tudása szerint cselekszik majd – erre nem támogatta a Fidesz-KDNP az indítványt

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azzal vette át a szót a képviselőtől, hogy nincs min vitatkozni, mert ez a helyzet. Tudja mindenki, és mindenki meg is tesz majd mindent, hogy a problémák megoldódjanak.

Mint fogalmazott, kihozzák a maxumumot, mindenki a legjobb tudása szerint tesz majd. És jött a szavazás. A Fidesz-KDNP képviselői nem támogatták az indítványban szereplő útfelújításokat, tartózkodtak a szavazáson.

Leviczky Cirill képviselő pedig egyenesen nemet nyomott, holott az ő körzetéből (pl. Kadafalva) nagyon sokan használták a kerülőutakat, ha a városba igyekeztek. Siposné Bodrozsán Alexandra a KecsUP-nak azt nyiltkozta, hogy ahogy a polgármester elmondta felszólalását, meg volt győződve arról, hogy mindenki támogatni fogja. Meglepődött, hogy a kormánypártiak nem igennel szavaztak a kerülőutak felújítását célzó indítványára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...