fbpx

FRISS HÍREK

Az ellenzéki Király körzetében dicsekedett a fideszes Jánosi – az utóbbit kérdezte a KTV

- Advertisement -

Király József belvárosi ellenzéki önkormányzati képviselő többször posztolt a kecskeméti színház előtti járda burkolatának rossz állapotáról, és a legutóbbi közgyűlésre beterjesztett egy indítványt is, amelynek az volt a lényege, hogy ne várják meg a színház felújítását, hanem soron kívül, mielőbb javítsák ki a töredezett burkolatot. Egyrészt mert veszélyes, másrészt nem méltó a nemzeti színházhoz. Ráadásul mellette megújult a városháza, így rosszul fest, hogy 200 méterre járhatatlan a színház előtti járda. A közgyűlésen végül nem szavaztak az indítványról, mert azt visszavonta Király József, miután a polgármester megígérte, hogy mielőbb kijavítják a járdát (Most már én is látom, hogy jó gödrös az aszfalt – mondta), sőt már ki is van adva a munka az illetékes cégnek – válaszolta Szemereyné Pataki Klaudia.

Elkezdődött a munka, felbukkant egy fidesz képviselő büszkélkedni

A járda felújítása most valóban megkezdődött a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. kivitelezésében. Király József gyorsan reagált is a munkálatkora. Mint korábban, ismét posztolt egyet. Csütörtökön reggel 9 órakor saját fotóival tudatta, hogy elkezdték felújítani a járdát. Órákkal később, az önkormányzati sajtó (a cikk szerint) 16 óra után pár perccel saját cikkel adott tájékoztatást a munkáról, majd erre fel posztolt egyet Jánosi István fideszes önkormányzati képviselő is, Szécsi Gábor korábbi polgármester hűséges alpolgármestere, megosztva az önkormányzati médiacég cikkét 16:49-kor. Nem véletlenül osztotta meg a cikket Jánosi, hiszen a KTV vele készített interjút (és így a hiros.hu is rá hivatkozva cikkezett) mint önkormányzati képviselővel.

Az ellenzéki körzetben zajló beruházásról a szomszéd körzet fideszes képviselője nyilatkozott az önkrományzati médiacégnek

Csakhogy a színház nem Jánosi István körzetében van (vagyis a 9-esben), hanem Király Józsefében, a 8. választókörzetben. Ezért is posztolt már a járdáról korábban is az ellenzéki képviselő, sürgetve, hogy történjen már valami. És ezért is vitte közgyűlés elé a témát indítványban. Közben levelezett és telefonon egyeztetett a városházával, a városüzemeltetési céggel és a színház igazgatójával is. Az önkormányzati sajtó pedig -ki tudja, miért- Jánosi Istvánnal készített interjút a helyszínen, aki elmondta, hogy a polgármester azzal a kéréssel fordult a fentebb említett önkormányzati céghez, hogy cseréljék ki a burkolatot a színház előtt. Miután önkormányzati képviselőként nyilatkozott, és nem a városháza vagy a polgármester ideiglenes szóvivőjeként, ezért a közügyeket jól ismerők talán csodálkoztak is, hogy miért ő nyilatkozik önkormányzati képviselőként egy olyan beruházásról, amely Király József körzetében van, és olyan ügyről, amellyel Király aktívan foglalkozott.

Hasonló cikkünk:  Az iskola, ahol beszélgetőkörrel indul és zárul a nap

Király: Ahogy halad a munka, egyre több arc jelenik meg

Király József később saját posztjához kommentelve a következővel reagálta le Jánosi István posztját:

„Tessék választani!👍Ahogyan halad előre a munka, egyre több arc jelenik meg majd.😄 A lényeg az, mielőbb legyen egy hibátlan burkolat a színházunk előtt!”

Jánosit kerestük, de nem válaszolt

Kerestük Jánosi Istvánt is kérdésekkel, de a megadott határidőig nem kaptunk válaszokat. A következőket szerettük volna megtudni:

– Miért Ön nyilatkozott az önkormányzati sajtóban önkormányzati képviselőként a színház előtti járda felújításáról? Önt keresték ezzel vagy Ön jelentkezett be az önkormányzati sajtóhoz? Esetleg Önt jelölték ki nyilatkozattételre a városházán?
– Korábban mennyit foglalkozott a témával? Mennyit és mikor posztolt? Mennyi indítványt adott be és mikor a felújítással kapcsolatban?

Amennyiben a képvislő mégis válaszolna, akkor frissítjük a cikket.

Korábban írtuk: Ha nem adják meg a nyilvánosságot azoknak a képviselőknek, akik egy-egy körzet felelősei, akkor a választók akaratát veszik semmibe

A KecsUP korábban felfigyelt egy jelenségre, vagyis arra, hogy az ellenzéki körzetekben megvalósuló beruházások átadásán, sajtótájékoztatóján nem mindig vannak ott az érintett körzetek ellenzéki képviselői. Csupán fideszes politikusok fotózkodnak és nyilatkoznak. Több ilyen esetet is összegyűjtöttünk egy korábbi cikkünkben. Akkor megkérdeztük az ellenzéki képviselőket, akik azt nyilatkozták, hogy azért nem voltak ott bizonyos eseményeken, mert nem kaptak ezekre meghívót.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...