fbpx

FRISS HÍREK

Hirdetésben keresi a Kétfarkú Kutya Párt a kecskeméti jelöltjeit

- Advertisement -

Szokatlan, de nyílt módját választotta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti szervezete, hogy megtalálja a legmegfelelőbb 14 jelöltjét a júniusi önkormányzati választásra. Google űrlapon keresztül jelentkezhetnek azok, akik úgy érzik, nemcsak aláírásgyűjtőként segítenék a Kutya Pártot, hanem jelöltjükként, igazán elkötelezettként megmérettettnék magukat, akár az esélytelenek nyugalmával is.

Négy hónap múlva tartják – egyidőben az európai parlamenti választásokkal – az önkormányzati választást, de egyelőre keveset tudni arról, hogy kik az indulók, amiről nemrég itt írtunk a KecsUP-on. Ennek ellenére a háttérben készülődnek a pártok; az is ismert már, hogy a Jobbik és a Momentum bejelentette, mégsem kötnek választási együttműködést a DK-val, az MSZP és az LMP-vel. Legutóbb a Kutya Párt adott magáról életjelet, aminek különös módját választotta az öt százalék fölé mért párt, hiszen jelöltjeiket hirdetésben keresik.

Nincs mellébeszélés, ami az esélyeket illeti, mert vagy összejön vagy nem, amit nem is rejtenek véka alá a kutyapártiak, mialatt segítőket és jelölteket keresnek.

Kampány!!!! – Legyél segítő, legyél jelölt, mert az menő! Töltsd ki a formot! Nagyon sok mindenben tudsz segíteni. Szükségünk van aláírásgyűjtőkre, szorgos kampányolókra sőt olyan jelöltekre is, akik az esélytelenek nyugalmával megtöltik az összes szavazókörzetet, hogy mindenhol lehessen ránk szavazni! Az igazán elkötelezettek még arra is vállalkozhatnak, hogy nem esélytelenkednek, hanem alkalomadtán beülnek az önkormányzatba!” – írják a közösségi oldalukon közzétett űrlap felvezető szövegében.

Kíváncsiak voltunk, hogy mégis minek kell megfelelni, ha valaki MKKP jelölt szeretne lenni. Szabad a pálya mindenkinek vagy van kizáró ok? Olyanok is jelentkezhetnek, akik más pártokban korábban már próbálkoztak? A jelentkezők jeligét is megadjanak?

Hasonló cikkünk:  "Csak a kiemelkedően teljesítő étterem tud fennmaradni" - bemutatjuk a Fekete Gólya konyhafőnökét

– A párt közgyűlése továbbra is a tényleges változás mellett döntött, vagyis nem a régi, vagy éppen más néven működő pártemberek, beágyazódott vezetők, képviselők támogatását választjuk – válaszolta Kordik Szabolcs, az MKKP Kecskemét Sajtó Megkeresésekre Reagáló Ideiglenes Bizottság vezetője. Hozzátette: „Elvileg demokráciában élünk, ezért lehetőséget kell/kellene biztosítani mindenkinek, aki szeretné valamely módon befolyásolni a városa jövőképét, annak alakulását, fejlődését. Sajnos ez távol áll a jelenlegi helyzettől, de jó lenne közelíteni hozzá. Nyilván egy válogatáson mindenkinek meg kell mérettetnie magát, egyáltalán alkalmas-e a feladatra, vagy csak hirtelen felindulásól döntött úgy, hogy most aztán képviselő leszek, és rendet vágok az önkormányzatban.”

– Jelige nélkül várjuk a jelentkezéseket, hiszen ez nem egy társkereső hirdetés – zárta rövidre Kordik, majd azokat a kizáró okokat sorolta fel, hogy kiknek nincs esélyük jelöltté válni.

– Az MSZMP, illetve annak utódpártjainak tagságából nem szeretnénk senkit. Aki ismeri a magyar politikai életet, az jól tudja, hogy a Fidesz-KDNP tagjai között is nagy számban voltak, vannak régi káderek, volt ügynökök, így a fideszes múlt is erősen hátráltató.

Kiket vár a kecskeméti MKKP?

– Aki az MKKP színeiben szeretne indulni, annak fel kell készülnie mindenre. Ingyen sör palackozása, osztása. Pozitív elbírálás a saját sörfőzde. Utcai tevékenységek, a saját környezetében a problémákra figyelemfelkeltő akciók szervezése, ha olyan a probléma, akkor megoldani. Zöld hozzáállás, környezettudatos szemlélet – magyarázta Kordik.

– És hasznos, ha jól viseli az értelmetlen és nívótlan kritikákat, például fideszbérenc, sorosbérenc, gyurcsánybérenc, brüsszelbérenc, komcsibérenc – fűzte hozzá az MKKP Kecskemét Sajtó Megkeresésekre Reagáló Ideiglenes Bizottság vezetője.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...