fbpx

FRISS HÍREK

Miért várat magára a kecskeméti Montessori magánóvoda megnyitása?

- Advertisement -

„A folyamatban lévő kormányhivatali működési engedélyeztetési eljárás lezárulta szerinti leghamarabbi időpontban” nyit majd meg a Montessori elveket követő magánóvoda Kecskeméten, válaszolta kérdésünkre a Szent Miklós utcai – volt önkormányzati tulajdonú – óvoda új fenntartója, az Öko-Hámor Környezetvédelmi Nonprofit Kft. Ennél közelebbi és pontosabb dátumot nem közöltek. A helyi egyedi védelemmel érintett épületben jelenleg felújítási munkálatok zajlanak.

A szecessziós stílusú ingatlan értékesítéséről 2023 márciusában döntött a kecskeméti közgyűlés, és elfogadta a pályázó bruttó 97.800.000 Ft-os árajánlatát. A csökkenő gyerekszámmal, valamint azzal indokolták az óvoda eladását, hogy az jelentős felújításra szorul, erre azonban sem uniós pályázat, sem saját forrás nem állt rendelkezésre.

A tavalyi közgyűlési döntés után sokan azt várták, hogy a fizetős magánóvoda már 2023. szeptembertől fogadja a gyermekeket. Erre azonban azért nem került sor, mert az új tulajdonost, a lajosmizsei Hu-Mago Kft.-t, aki megvásárolta az épületet, addig nem lehetett bejegyezni, míg az állam az elővásárlási jogáról le nem mond; és erről az állam képviseletében eljáró miniszter csak 2023. végén nyilatkozott – válaszulta érdeklődésünkre az új fenntartó.

Hasonló cikkünk:  A héten nagyjából befejezhetik a McDonald’s-nál lévő körforgalmat, lezárások lesznek az Izsáki úton

Hozzátette: a kecskeméti önkormányzattal nem folynak tárgyalások, hiszen „a nyilvántartásba vételi- és működési engedély kiadásának kérdésében jogszabályi felhatalmazás alapján sem hatósági hatásköre, sem illetékessége nincs”.

Jelenleg felújítási munkálatok zajlanak az épületben / Fotó: kecsup.hu

A közgyűlésen is szó lehet az óvodáról

Újból napirendre kerülhet a városi közgyűlésen a Szent Miklós utcai óvoda, ha a felvételéhez hozzájárul a képviselőtestület többsége. Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra ellenzéki politikus kérdezné a polgármestert többek között arról, hogy milyen információkkal rendelkezik az óvoda nyitásáról, és miért nem kezdődött el eddig a nevelés-oktatás. Bodrozsán szerint „az ingatlant a Fidesz-KDNP elherdálta” és „olyan üzleti vállalkozáshoz asszisztált, amely által megszűnt a kecskeméti gyermekek ingyenes, önkormányzat által finanszírozott nevelése, hiszen az így tervezett magánóvoda súlyos százezrekért foglalkozna a gyerekekkel” – írja kérdésében a képviselő.

A tavaly értékesített óvodai épületről szóló februári közgyűlési vitát követni fogjuk, arról a KecsUP-on beszámolunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...