fbpx

FRISS HÍREK

Hallgatással reagál a Magyar Péter ügyre a helyi kormánypárti média

- Advertisement -

Hetek óta Magyar Pétertől hangos a média nagy része. Olyannyira így van ez, hogy Magyar Péter saját oldalán közzétett egy számítást, miszerint: „Csak a Mandineren (Orbán Viktor házi lapjában) 92 lejárató cikk jelent meg rólam, tehát naponta több mint 12. Megszűnt a háború, eltűnt Soros és Brüsszel, maradt Magyar Péter. Az Origo 32, hazugságoktól hemzsegő cikknél tart a héten. De ugyanígy vezető hír a TV2-ben, a közmédiában, az Indexen minden velem kapcsolatos aljas rágalom.” A 444.hu pedig a hétfő reggeli híradót nézte meg, aminek 40 százaléka (11 perc 15 másodpercből, összesen 4 perc 25 másodperc) szólt Magyar Péterről és a kedden várható eseményekről. Megnéztük, hogy a kecskeméti helyi médiaszereplők hogyan kezelik az ügyet.

A Hiros.hu hallgat

A hiros.hu keresőjébe beírva Magyar Péter nevét, nagyon sok találatot kapunk: kosárlabdáról, borsétáról, német beruházásról, … De egy sem szól Magyar Péterről. Talán csak rosszul kerestünk, ezért megpróbáltuk idézőjelben megadni a keresést: „Magyar Péter”. Az eredmény így már csak egy cikk, ez sem a keresett személyről szól: „A magyar King’s Singers énekelt a Kodály Iskolában”

A hiros.hu nem ír Magyar Péterről
A hiros.hu nem ír Magyar Péterről

Ellenpróbát is csináltunk, rákerestünk Nemcsik Mátyás nevére idézőjellel és idézőjel nélkül is, mindkét esetben 64 találatot kaptunk és mind releváns. Így nem a keresővel lehet gond, hanem tudatos szerkesztői szándék állhat a téma elhallgatása mögött.

A KEOL.hu szintén hallgat

Hasonlóan jártunk el a KEOL oldalán is, rákerestünk idézőjellel és idézőjel nélkül is Magyar Péter nevére. Az eredmény is hasonló lett: a pontos keresésre egy találatot se adott az oldal, az idézőjel nélküli keresésre pedig csak olyat, amiben nem szerepel az ügy főszereplője.

Hasonló cikkünk:  SZÍN-TÁR: Tizenötödik alkalommal találkoznak a színművészeti egyetemek Kecskeméten

A KEOL.hu nem ír Magyar Péterről
A KEOL.hu nem ír Magyar Péterről

Gong Rádió 1

Ugyanezzel a módszerrel mentünk a Gong Rádió oldalára és itt sem találtunk egyetlen hírt sem az egész országot megérintő ügyről. Itt meghallgattuk a 15 órai híreket, ahol szintén nem esett szó a keddi hangfelvételről és Magyar Péterről.

A Gong.hu nem ír Magyar Péterről
A Gong.hu nem ír Magyar Péterről

A Hírösvény töri meg a jeget

Ezek után megnéztük a Hírösvényt is, bár náluk alig van olvasó, de mégiscsak kecskeméti szerző kecskeméti oldaláról van szó. És itt jött a meglepetés, a portál március 20-án megírta, hogy „NEM TUDTA ALÁTÁMASZTANI ÁLLÍTÁSAIT MAGYAR PÉTER”.

A Hírösvény egyszer ír Magyar Péterről
A Hírösvény egyszer ír Magyar Péterről

A megyei lap viszont önti a központi tartalmakat

A fentiek után igazi „felüdülés” volt a BAON oldalán rákeresni Magyar Péter nevére: 77 találat és tényleg mindegyik Magyar Péterről szól. Jó látható, hogy ezek a központi anyagok, nem a helyi szerkesztőség döntése alapján kerülnek ki az oldalra. Abból is lehet erre következtetni, hogy ők is használják az összes országos NER lap által egy időben kitalált kifejezést: „Kipukkadt a lufi”, amelyről a Média1 közöl összesítést. Itt is csináltunk egy gyors ellenpéldát és ránéztünk a Baranya megyei Kesma lapra, a BAMÁ-ra, ahol szó szerint ugyanazokat a cikkeket találtuk, mint a BAON oldalain.

A BAON rengeteget ír Magyar Péterről, de ez nem helyben készült tartalom
A BAON rengeteget ír Magyar Péterről, de ez nem helyben készült tartalom

Központi tartalom Magyar Péterről a BAMA oldalán is
Központi tartalom Magyar Péterről a BAMA oldalán is

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...