fbpx

FRISS HÍREK

Ismét jót vitáztak a KecsUP im/pro/kontra vitaszínházának résztvevői (videóval)

- Advertisement -

Március 22-én a kecskeméti Bistro Mokambo adott otthon a KecsUP által szervezett második Im/pro/kontra Vitaszínházi estnek, amelynek fókuszában a hírportál legolvasottabb cikktémái álltak. 

Az első, KecsUP által szervezett vitaszínház sikerén felbuzdulva ezúttal már három témával készültek a szervezők, amelyeket egy-egy különálló, rövid színházi jelenet vezetett fel a közönség számára.

Mi is az a vitaszínház?

A vitaszínház egy interaktív színházi társasjáték. Célja, hogy kulturált és moderált formában teremtsen lehetőséget a résztvevőknek, hogy a legsúlyosabb társadalmi kérdésekről vitatkozzanak egymással és a meghívott szakértőkkel.

A második, teltházas alkalom első témája a kecskeméti Lánchíd utcai Általános Iskolában történt, országos sajtót is bejáró eset, ahol két felső tagozatos diáklány előbb verbálisan majd fizikálisan is inzultált egy harmadikat. Mi lehet a megoldás ilyen helyzetekre? A vitázók a szülők és az intézmény felelősségét kutatták.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-gyárban robotot tesztelnek az alacsony képzettséget igénylő feladatokhoz

Második témánk alapját az Egyensúly Intézet nemrég megjelent, Településindex nevű tanulmánya adta, amely szerint 2014 és 2021 között a magyarországi megyeszékhelyek közül Kecskemét fejlődött a harmadik leggyorsabban. Vajon a helyiek is így gondolják? A jelenlévők részletesen kifejtették véleményüket arról, hogy mit és hogyan érzékelnek a város fejlődése kapcsán.

Fotó: Falusi Norbert

Régóta központi téma és borítékolhatóan sokáig még az is lesz a harmadik országbeli – fülöp-szigeteki, indiai, vietnámi, mongol, kirgiz – munkavállalók magyarországi foglalkoztatása. Hány Ázsiából érkezett munkavállaló van a városban, miért alkalmazzák őket a cégek, mennyire állja meg a helyét az a sokat hangoztatott szólam, hogy olcsóbban dolgoznak, és ezzel elveszik az itt élők munkalehetőségeit? Ez is napirendre került a vitaszínházban, boncolgatva, hogy a magyar gazdaságnak vajon szüksége van-e az ázsiai vendégmunkásokra.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...