fbpx

FRISS HÍREK

A körzet közbiztonsága nem téma, betoncsík és muskátli kell a kampányba!

- Advertisement -

Április 20-án, szombaton elstartol a 2024-es önkormányzati választások aláírásgyűjtése, ám a képviselőjelöltek egyéni kampányai már hónapok óta zajlanak, a kor szelleméhez hűen, elsősorban a közösségi médiafelületeken. A KecsUP hírportál kiemelt célja, hogy ezen időszakban minél több képviselőjelöltet (kormánypártit és ellenzékit egyaránt) megszólítsunk azzal kapcsolatban, hogy melyek a legfőbb kihívások, problémák és tervek a körzetével kapcsolatban, ezzel is felületet biztosítva számára, hogy programjával elérjen a választóihoz.

Sajnos ez a törekvésünk a kormánypárti képviselők esetében ritkán jár sikerrel. Így történt most is, amikor a nemrég készült Mezei utcai riportunkban felvetődő súlyos közbiztonsági kérdések, és a lakók által megfogalmazott félelmek, kritikák kapcsán Jánosi Istvánhoz, a körzet önkormányzati képviselőjéhez fordultunk.

Szerettünk volna megtudni, hogy Jánosi hogyan látja a városrész helyzetét, mit reagál a videóban megfogalmazott polgári tapasztalatokra, igényekre? Miért érzékelhetik úgy a helyiek, hogy nincs valódi kapcsolat közöttük és a képviseletüket ellátó Jánosi között? Milyen tervei, elképzelései vannak a felvázolt, tarthatatlan közbiztonsági helyzet orvoslására? Mi az, amit esetleg eddig már tett?

Talán nem árulunk el nagy meglepetést, hogy a 4 napos válaszadási időn túl sem érkezett kérdéseinkre semmilyen reakció Jánosi Istvántól.

Szembejött azonban egy poszt, amelyben a képviselő kitörő büszkeséggel számol be a Horváth Döme körúton, nagy felületeken történt járdajavításról, amit kezdeményezésére a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársaival végeztek el.

Járdajavítás a Horváth Döme körúton
Forrás: Jánosi István Facebook oldala

Kecskemét a meg nem értett, önjelölt közéleti kertészek paradicsoma

Arra már felfigyeltünk, hogy a választókörzetekben megfogalmazódó igények érdemi megválaszolására viszonylag kevés képviselő helyezi a hangsúlyt a kampány alatt. De talán nem is csoda, hogy olyan apróságokra, mint a közbiztonság vagy a drogkereskedelem elleni fellépés nem jut elég idő, amikor az emberből előtör a benne szunnyadó streetart alkotó.

Ilyenkor érthető, hogy egy 125 éve állított kereszt renoválása nagyobb buli, amiből még a lelkes párttársakra is vetül némi dicsfény.

Hasonló cikkünk:  Gyakorolják a Gripen-pilóták, milyen, ha zavarják a rádiózásukat és a radarképet - videóval

Mondják, hogy a Valentin nap a virágárusok karácsonya, de az önkormányzati választások időszaka is keményen megdobhatja a bevételeket, hiszen Kecskemét a meg nem értett, önjelölt közéleti kertészek paradicsoma. Nekünk kötelesség, másnap lehet perverz hobbi, de – interjúlehetőségek híján – a helyi kormánypárti képviselőjelöltek közösségi oldalait követve kiderült, hogy a kecskeméti közélet hemzseg az eddig felfedezetlen kertészektől, kertépítőktől.

Nemcsik Mátyás és Gál Zsombor Forrás: Nemcsik Mátyás Facebook oldala

Ha már a képviselők nem, mi kíváncsiak vagyunk a kecskeméti lakosok véleményére, vajon mi jelentene igazi megoldást a körzetük problémáira?! Itt a remek lehetőség, hogy szavazzatok!

Ön szerint mi jelenthetne igazi megoldást a szavazókörzete problémáira?
  • Személyes egyeztetés a helyi lakókkal az infrastrukturális, oktatási, közbiztonsági, közszolgáltatási és egyéb, kihívást jelentő témákban. 81%, 92 szavazat
    92 szavazat 81%
    92 szavazat - 81% az összes szavazat
  • Az első, de körbe ültetve muskátlival 10%, 11 szavazat
    11 szavazat 10%
    11 szavazat - 10% az összes szavazat
  • Betonkereszt 3%, 3 szavazat
    3 szavazat 3%
    3 szavazat - 3% az összes szavazat
  • Kereszt 2%, 2 szavazat
    2 szavazat 2%
    2 szavazat - 2% az összes szavazat
  • ide mit kell írni hogy lássam az eredményt??* 2%, 2 szavazat
    2 szavazat 2%
    2 szavazat - 2% az összes szavazat
  • több kommunikáció az emberekkel, rendes karbantartások és felújítások nem csak a választás előtt. Mindenhez kulcs a kommunikáció, így mérhető fel csak is mire van igény!* 2%, 2 szavazat
    2 szavazat 2%
    2 szavazat - 2% az összes szavazat
  • Betoncsík 1%, 1 szavazás
    1 szavazás 1%
    1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 113
2024.04.19. - 2024.04.26.
Szavazás zárva
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...