fbpx

FRISS HÍREK

Helyi buszjáratot tervez Máriahegyben a KeKo májustól

- Advertisement -

A városüzemeltetési és fejlesztési bizottság hétfői ülésén került elő a téma. Döntés született arról, hogy a helyi buszokat mentesítik a súlykorlátozás alól a Máriahegyi út Széles köz és 445-ös út közötti szakaszán.

A bizottság kilenc forgalomszabályozási ügyet tárgyalt hétfői ülésén. Az előterjesztésben az volt volt olvasható, hogy „a Kecskeméti Közlekedési Központ a Máriahegy területrész kiszolgálásának javítása érdekében májustól menetrend szerint közlekedő helyi autóbuszjárat közlekedtetését tervezi”, mégpedig a Nyíri út Széles köz és 445-ös út közötti szakaszán. Ezt tavaly újították fel és egyben ki is szélesítették (sokan ezt az Arborétum mellett kezdődő és a 445-ös, északi elkerülőig tartó utat Máriahegyi útként ismerik, a Google térképen is így szerepel).

Amiért az ügy a bizottság elé került, annak az az oka, hogy jelenleg ezen az útszakaszon – mint azt a táblák is jelzik – tilos közlekedni az 5 tonna össztömegűnél nehezebb járművekkel, járműszerelvényekkel. A buszközlekedés tervezett fejlesztése érdekében viszont szükséges a helyi menetrend szerinti buszokat mentesíteni a súlykorlátozás alól. Ezt a javaslatot a bizottság egyhangúlag támogatta.

Hasonló cikkünk:  SZÍN-TÁR: Tizenötödik alkalommal találkoznak a színművészeti egyetemek Kecskeméten

Írásban megkerestük Hári Ernőt, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetőjét, egy teljesen új buszjáratot terveznek-e, esetleg egy jelenlegi járat útvonalát módosítják Máriahegy felé. Választ egyelőre nem kaptunk, ha ez megváltozik, frissítjük cikkünket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...