fbpx

FRISS HÍREK

KSE-per: valaki számára véget ért, másnak folytatódik

- Advertisement -

A KSE Kft. elleni büntetőperben Vörösmarty Attilát, a Fidesz egykori városi elnökét és frakcióvezetőjét, a cég korábbi marketing igazgatóját 2023 májusában bizonyítottság hiányában felmentette a Szegedi Járásbíróság. Az ügyészség először fellebbezett a másodrendű vádlott bűnösségének megállapítása érdekében, de mint most megtudtuk, idén februárban ezt visszavonták. A KSE Kft. egykori ügyvezetőjének, F. Zoltánnak viszont bíróság elé kell állnia a másodfokú eljárásban.

Az ügyről és a büntetőperben a Szegedi Járásbíróság által hozott elsőfokú ítéletről – amelyben komoly kritikát kapott a 2009-10-es kecskeméti önkormányzat és városvezetés – egy éve részletesen beszámoltunk. A bíróság a KSE Kft. korábbi marketing igazgatóját, a Fidesz egykori kecskeméti elnökét és frakcióvezetőjét, Vörösmarty Attilát bizonyítottság hiányában felmentette a hűtlen kezelés bűntettének és hamis magánokirat felhasználása vétségének vádja alól.

A többi vádlottat a bíró mind bűnösnek találta bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettében és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségében. A KSE Kft. egykori ügyvezetője, F. Zoltán két év (végrehajtásában négy év próbaidőre) felfüggesztett börtönt kapott. Ugyancsak felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a gazdasági társaság egykori könyvelőjét és a három beszámlázó cég vezetőjét, köztük egy korábbi válogatott olimpikon kézilabdázót, M. Richárdot.

Vörösmarty Attila – ez nem volt meglepetés – tavaly májusban elfogadta a felmentő ítéletet, több vádlott, így az elsőrendű F. Zoltán is felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A napokban Vörösmarty Attila – aki valasztas.hu adatai szerint a 8. egyéni választókerületben mint független jelölt április 20-án átvette az ajánlóíveket – a következőket posztolta:

„Kedves Barátaim !
A mai napon véget ért egy 10 éves herce hurca, megkaptam a Szegedi Törvényszék levelét melyben arról tájékoztatnak , hogy a Csongrád Csanád Vármegyei főügyészség az ügyészi fellebbezést visszavonta , így az elsőfokú felmentő ítélet jogerőre emelkedett !
Köszönöm a Családomnak , a barátaimnak , támogatóimnak, és ügyvédemnek akik mindvégig mellettem álltak és hittek bennem . „

Ennek nyomán kerestük meg a Szegedi Törvényszéket és a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészséget, folytatódik-e majd másodfokon a per, és ha igen, mely vádlottak esetében.

Hasonló cikkünk:  Mondd, Te kit választanál? - pillanatnyi helyzetjelentés a kecskeméti politikáról

„Feltett kérdései kapcsán megerősítem, hogy az ügyészség a II. rendű vádlott terhére, korábban bejelentett fellebbezést visszavonta, mivel az bírói mérlegelést támadna, így eredményre nem vezetne” – válaszolta dr. Saághy Flóra ügyész, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A másodrendű vádlott pedig Vörösmarty Attila volt a perben. A Szegedi Törvényszék sajtóirodájától megtudtuk, az ügyészség visszavonó beadványa még február 16-án érkezett meg hozzájuk, így a KSE korábbi marketing igazgatójának felmentő ítélete akkor vált jogerőssé.

Az elsőrendű vádlott F. Zoltán esetében is súlyosabb ítéletért fellebbezett korábban a vádhatóság, „anyagi jogszabálysértés, téves minősítés, tettesi elkövetési minőség megállapítása érdekében”. A főügyészség helyettes szóvivője kérdésünkre közölte, a KSE Kft. korábbi ügyvezetője vonatkozásában viszont fenntartották a fellebbezést, „így esetében a büntetőeljárás a másodfokú bíróság előtt folytatódik”.

A Szegedi Törvényszéktől megtudtuk az időpontot is: az ügyben idén szeptember 23-án lesz nyilvános ülés.

A per még az ötödrendű vádlottal szemben folytatódik, a harmad-, negyed-és hatodrendű vádlottaknál az elsőfokú ítélet 2023 májusában illetve júniusában emelkedett jogerőre.

Korábbi cikkünk a hosszan elnyúló ügyről és perről:

Ítélet első fokon a KSE-perben: komoly kritikát kapott a 2009-10-es kecskeméti önkormányzat és városvezetés

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...