fbpx

FRISS HÍREK

Polgármester választás: nyilvántartásba vették Szemereyné Pataki Klaudiát, a Fidesz-KDNP jelöltjét

- Advertisement -

Kecskemét polgármester-jelöltségéért folyó ajánlásgyűjtés során elsőként Szemereyné Pataki Klaudiát, a Fidesz-KDNP jelöltjét vették nyilvántartásba, miután 500 érvényes támogató aláírást gyűjtött össze az elmúlt napokban. Ugyanígy a Fidesz-KDNP 14 egyéni választókerületi jelöltjeit is nyilvántartásba vették – tette közzé a választási iroda. Az egyéni körzetekben indulóknak a választókörzetben választók 1 százalékának a támogatására van szükség a jelöltté váláshoz, ami Kecskeméten legkevesebb 54 és legfeljebb 70 aláírás.

A valasztas.hu szerint hatan tervezik kihívni a regnáló fideszes polgármestert. A kormánypártokon kívül eddig még nem adta le más aspiráns a szükséges számú ajánlásokat. Ezt május 6-án 16 óráig tehetik meg a helyi választási bizottságnál. A polgármester-jelöltségért indul:

  • Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviseletében, akit a DK, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd támogat. (A jelöltről részletesen itt írt a KecsUP.)
  • Bodrogi Tamás, a Válasszon Jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesületben, aki mögé a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Néppárt állt be. (Róla itt olvashat.)
  • Dr. Klinger András Ádámot a Civil Összefogás Városunkért Egyesület indítja. A szintén friss jelölőszervezetet a Szövetségből és az MSZP-ből kilépett Dobos József hozta létre, amiről itt tájékozódhat.
  • Hódi Zsuzsanna a Mi Hazánk kecskeméti jelölte. Az egykori jobbikos politikusról itt írt a KecsUP.
Hasonló cikkünk:  Maradhatnak a kecskeméti üzletek ablakaira ragasztott reklámok, hiába tiltja a rendelet

A valasztas.hu szerint két további jelölt – dr. Kara László és Kardos Miklós János – is felvették az ajánlóíveket. Mindketten függetlenként jelentkeztek be a politikai versenybe, de egyelőre ők még nem mutatkoztak be sajtónyilvános eseményen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...