fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 16., hétfő

FRISS HÍREK

Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről – vidéki független médiaszemle

- Advertisement -

Strandlopások, kínossá vált sajtófotók, brutális áramszámla, fekete víz a slagból, történelmi karnevál, elszegényedett közgyűlési elnök, titkos kínai csomagolóüzem, helyjegy a buszokra, szoborköltöztetés. Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a vidéki független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Borsod24: Hogyan lehetne megváltoztatni a Selyemréti Strandfürdő rossz hírét?

Miskolc egyik legellentmondásosabb fürdője, a Selyemréti Strandfürdő néhány évvel ezelőtt komoly felújításokon esett át. Továbbra is sokan látogatnak erre a strandra hűsölni, kikapcsolódni, de a lopások és egyéb bűncselekménye száma is itt a legtöbb, mások a közönség összetételét kritizálják. A Borsod24 az összes szereplőt igyekezett megszólaltatni, de a létesítmény vezetője nem reagált. 

Debreciner: Előzetes indoklás nélkül bontották el a debreceni sajtófotó kiállítást, egyelőre nincs hihető magyarázat

A Magyar Sajtófotó Kiállítás debreceni megrendezését évek óta a virágkarnevál időpontjához rögzítik, a helyszín pedig az egyik belvárosi sétálóövezet. Így volt ez idén is: augusztus közepén ünnepélyesen megnyitották a kiállítást, majd három nap múltán bármiféle előzetes indoklás nélkül lebontották a fideszes városvezetés utasítására. Utólag azzal magyarázták a sokakat megdöbbentő intézkedést, hogy sok a vendég Debrecenben, s ezt látva biztonságtechnikai okból döntöttek így. Vannak olyan debreceniek, akik szerint egyes fotók politikai okokból nem tetszhettek a városvezetőknek. Részletek a Debrecinerben

Enyugat: Nem süt tovább a sikeres soproni cukrász

A Csízműhely vezetőjének, Füster Erikának az áramszolgáltatás zűrzavarából lett elege.  Egy új kormányrendelet nyilatkozatra kötelezte az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfeleket, közéjük tartozik a cukrászda is. A tulajdonos viszont nem tudott a változásról, lecsúszott a határidőkről, csak azt vette észre, amikor az áramot akarták kikapcsolni nála. Akkor hatszázezer forint volt a tartozása, amit 2024 első négy hónapjára számláztak ki. Ezt később sok utánjárással és segítséggel sikerült sztornóztatnia, de kapott helyette egy másik számlát, másfélmillió forintról. A vállalkozó belefáradt a hónapok óta tartó hercehurcába, inkább bezárja a cukrászdát. Részletek az Enyugat.hu cikkében. 

KecsUP: Olajos víz jön a kútból a kecskeméti kertvárosban – egy 24 évvel ezelőtti talajszennyeződés lehet az oka

Elterjedt egy videó a közösségi médiában, amelyet állítólag a napokban Kecskeméten, a Petőfivárosban rögzítettek, és az látható, hogy az egyik kertben fekete víz folyik a slagból. A KecsUP beszélt a videót készítő férfival, aki elmondta, rendszeresen tapasztalják rokona petőfivárosi házánál, hogy olajos víz jön a kútból, ami szerinte egy csaknem huszonöt évvel ezelőtti, az Izsáki úti benzinkútnál történt talajszennyeződésnek tulajdonítható. A KecsUP Hírek utánajárt az ügynek.

Nyugat: Megnyílt az időkapu Szombathely és Savaria határán

Elkezdődött a 23. Sabaria Történelmi Karnevál. A szombathelyi belváros ilyenkor nyüzsgő fesztiváltérré változik, az utcák jó részét lezárják a járműforgalom előtt, mindenütt árusító pavilonok, büfék állnak, 30 helyszínen mintegy 200 programmal. A színházi előadástól az előadóestekig,  az egyszál gitárosoktól a nagykoncertekig színes  a választék, van Borok utcája, Sörtér, Művészetek utcája, Keleti udvar, Thalia kertje, Folkudvar. A szervezők mintegy 150 ezer látogatót várnak, a programok nagy része ingyenes, a karneválszínházban és a Történelmi Témaparkban kell belépődíjat fizetni, illetve egyes kísérőhelyszíneken. A karnevál vasárnap késő estig tart, a Nyugat.hu folyamatosan frissülő karneváli rovatában kísérhetik figyelemmel. 

Hasonló cikkünk:  Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről – médiaszemle

Szabad Pécs: A szegények segítője maga is nincstelenné vált

Nyomasztó helyzetben van Pörös Béla, a baranyai közgyűlés egykori alelnöke. A 71 éves férfi aktív korában a hátrányos helyzetű emberek sorsán igyekezett javítani, ám egy devizahitel és a betegségek őt is nincstelenné tették. Pörös lakhatásának megoldása érdekében Pécsett gyűjtés indult, a Szabad Pécs friss cikke azonban nemcsak erről szól, hanem a jelen helyzet bemutatása mellett Pörös szakmai, politikai életútjáról, sőt terveiről is.

Szegeder: Makón remélik, hogy helyieknek ad majd munkát az új kínai csomagolóüzem 

Még 2023 nyarán jelentette be Lázár János, hogy új csomagolóüzem épül Makón, amely a kínai COFCO Packaging leányvállalata, a Benepack Hungary Kft. gyára lesz. Mucsi Tamás, a DK makói képviselője szerint titkolózás övezi az üzem ügyét, azt mondta, a polgármester és a kormányhivatal is kitérő válaszokat ad a kérdéseire például a gyár lehetséges környezetkárosító hatásaival kapcsolatban. A kormányhivatal a Szegederrel azt közölte, figyelemmel kísérik a gyár építését, az önkormányzat reméli, hogy a helyieknek ad majd munkát az üzem. Makón járva a Szegeder arról kérdezte a lakosokat, hogy mit gondolnak az ipari parkban történő fejlesztésekről, a helyi munkavállalók lehetőségeiről. Mint kiderült, sokan egyáltalán nem is tudnak a jelenleg épülő csomagolóüzemről. Egy makói lakos úgy nyilatkozott, örül a gyár érkezésének, amennyiben az tényleg a makóiaknak fog munkát adni, és nem úgy bánik a dolgozóival, mint a Continental gumigyár.

Szol24: Nem örülnek az emberek a Volán helyjegyes rendszerének

A legújabb utazási szabályok szerint a Volán járatain helyjegyes rendszert vezettek be. Ennek megváltása nem kötelező, ám ha nem rendelkezünk vele, előfordulhat még az is, hogy felszállunk a buszra, elfoglaljuk üres helyünket, majd valaki más érkezik és kiebrudal minket az ülésünkről, és akár le is maradhatunk a járatról. Rendkívül furcsa az új szabályzat, tele buktatókkal és az utasok számára kényelmetlenségekkel. A Szol24 utánajárt, milyen terheket jelent mindez helyben, és mi az, amire az utasoknak a legjobban figyelni kell a jövőben.

Veszprém Kukac: Már megint szobrot költöztetnek

Szoborköltöztetés zajlik Veszprémben, erről pedig mindenkinek megvan a véleménye. A hét kérdése rovatában azt firtatta a Veszprém Kukac, vajon a városlakók hol látnák szívesen az Óváros térről kiebrudalt Millenniumi emlékművet. A kommentszekcióban heves vita dúlt arról is, hogy egyáltalán kinek „illene” beleszólnia abba, hogy hova kerüljön egy köztéri alkotás, és hogy a városvezetés erről miért nem kérte ki a polgárok véleményét. Végül a minap hat veszprémi képviselő rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte az ügyben, ugyanis úgy vélik, hogy Lugossy Mária alkotásának mégis az Óváros téren lenne a (most már hűlt) helye.

 

Függetlennek tekintjük azt az orgánumot,
– amelynek tulajdonosa/kiadója nem politikai párt vagy annak alapítványa, bármely pártalapítású szervezete/szerveződése;
– aminek tulajdonosa/kiadója nem a kormány, nem települési vagy megyei önkormányzat, vagy ezek alapítványa, intézménye vagy bármely általuk létrehozott szervezet/szerveződés;
– ahol egyedül a szerkesztőség dönt önállóan az orgánum szerkesztési elveiről, gyakorlatáról és az orgánum tartalmáról.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem engedték fel a mozgássérült szurkolót a lelátóra a Széktói Stadionban, az U21-es fociválogatott meccsén

A lelátóról, öt értelmi sérült barátjával közösen szerette volna nézni egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes szurkoló kedden a magyar és spanyol...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...