fbpx
21.8 C
Kecskemét
2022. augusztus 11., csütörtök

FRISS HÍREK

A piaci botrány margójára – volt, amikor a polgármesteri hivatal hurcolta meg dolgozóját

Bár már 9 éve történt, rámutat az eset arra, hogy nem egyedi az, ami a piacnál zajlott a kirúgott és meghurcolt alkalmazottal. Akit Kolek Andrea azután rúgott ki, hogy ő panaszkodni mert az illetékes alpolgármesternél az igazgató gyanúsítgatásai és egyéb intézkedései miatt. Bár a most felelevenített történetben nem egy önkormányzati cég, hanem maga a polgármesteri hivatal hurcolta meg egyik dolgozóját.

Csorba Antalnéról van szó, akinek pénztári és bankellenőri feladatai voltak a hivatalban. 2010. március 16-án arra kérték, utaljon át kétszer 18 millió 750 ezer forintot két számla alapján. Munkaköréből adódóan megvizsgálta ezeket, és mivel a szabály szerint nem volt rajtuk Metzinger Éva akkori jegyző ellenjegyzése, nem utalt. Tanácsadásra kiállított számlákról van szó. Jelezte minden csatornán a problémát, de érdemi választ nem kapott, még Zombor Gábor akkori polgármestertől sem.

Végül a pénzt egy másik dolgozóval átutaltatták. Aki ráírta az utalásra, hogy utasításra cselekedett. Csorba Antalnét Metzinger Éva jegyző áthelyezte volna máshova, Finta Zita osztályvezető ( ma az egyetem kancellárja ) pedig kényszerszabadságra küldte volna. Az asszony viszont felvette a munkát. Erre asztalát kiürítették, számítógépes kódját megváltoztatták, és szekrénye kulcsát is elvették tőle. Magyarul ellehetetlenítették. Végül a pénztárban kapott munkát. Abban az évben jutalmat nem kapott. Mindez annyira kikészítette, hogy betegállományba került és nyugdíjba is ment. Több, mint 30 évet dolgozott a polgármesteri hivatalban. Szebb nyugdíjazást képzelt el magának.

Hasonló cikkünk:  Tetőépítésben, ablak- és kályhacserében segített a Habitat for Humanity Kecskeméten
Hasonló cikkünk:  Kadafalvai játszótér: Áll a bál az építtető egyesület és Leviczky képviselő között

A következő évben munkaügyi bírósághoz fordult, amely több év után végül megítélte neki az elmaradt járandóságokat és 1 millió forint kártérítést. Valamint ezek kamatait. A város pedig még a pert is fizethette. Felelőtlen közpénz szórás történt már akkor is.

Az önkormányzat még próbálkozott fellebbezéssel, és ekkor hamisított közokiratokkal próbálta igazát bizonyítani. A beadott számlákról eltüntették a feljegyzéseket. Így belefutottak egy jó kis hamisítási ügybe is. Valamint a számlák miatt hűtlen kezelés gyanújával indult eljárás.

Információink szerint a piaci botrányban a végül elvégzett vizsgálatok is feltártak valamit, ami miatt rendőrségi ügy indult, és már kihallgatások is voltak.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...