fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

A polgármester alkalmassági vizsgája – 1. rész

- Advertisement -

Bedobták az országos kommunikációs fogást Kecskeméten is az „alkalmas-alkalmatlan” szembeállítást. Nézzük hát, hogy Kecskemét jelenlegi vezetése, hogyan vizsgázik ebben a témakörben.

Elsőként felidéznénk egy már-már feledésbe merült 400 milliós hitel históriáját.

400 millió forintos MNB-hitelt helyezett ki az egyik Matolcsy-unokatestvér Szemerey Tamás a másik unokatestvér Szemerey Szabolcsnak, aki Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester férje. Mindezt az RTL Klub is hírül adta.

Mikor piszkálni kezdte az ügyet a média és az ellenzék, a polgármester asszony azt nyilatkozta, hogy szerinte nem aggályos ez a hitelkihelyezés, nem összeférhetetlen a ő közéleti pozíciójával.

Mint ahogyan az sem, hogy férje vezeti a rokonuk, Matolcsy György MNB-alapítványai által alapított 15 milliárd forintos oktatási céget. Azt a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt-t, amely a Neumann János Egyetem kialakításáért is felel. A Magyar Narancs azt is kiderítette, hogy mindezt 1 millió forintnál nagyobb összegű havi fizetésért végzi.

További érdekesség, hogy a Szemerey Szabolcs vezette Szempont Consulting Kft a 400 milliós NHB-hitel bejegyzésével nagyjából egy időben szerzett tulajdont a Pesti-Helvét, a Szklad Logisztikai, az Organic One cégekben – és kicsit később a Helvét Integrátorban -, amelyekben az a közös, hogy vagy jelenleg is a befektetésekre specializálódott rokon, Szemerey Zoltán érdekeltségében állnak, vagy a tulajdonszerzés idején voltak hozzá köthetők. A Szemerey Tamás bankjából érkező 400 milliós MNB-hitelt az említett cégek közül háromban fel is tüntették, magyarán ez az összeg többszörösen is segíti a Szemerey-cégek életét, amelyek korábban pénzügyi gondokkal küszködtek.

Hasonló cikkünk:  Tavaszi szél vizet áraszt, még Luca kezéből is

Közben csődbe ment a hitelező NHB, pont időben sikerült lépnie csodák csodájára több jól értesültnek, így Szemerey Szabolcséknak is.

Felvetődik tehát a kérdés, hogy ilyen mértékű hatalmi és gazdasági összefonódások mellett mennyire lehet hiteles, alkalmas és feddhetetlen egy polgármester. Az egész történetről csak egy dolog jut eszünkbe, Móricz Zsigmond Rokonok című műve.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...