fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

A polgármester alkalmassági vizsgája – 1. rész

Bedobták az országos kommunikációs fogást Kecskeméten is az „alkalmas-alkalmatlan” szembeállítást. Nézzük hát, hogy Kecskemét jelenlegi vezetése, hogyan vizsgázik ebben a témakörben.

Elsőként felidéznénk egy már-már feledésbe merült 400 milliós hitel históriáját.

400 millió forintos MNB-hitelt helyezett ki az egyik Matolcsy-unokatestvér Szemerey Tamás a másik unokatestvér Szemerey Szabolcsnak, aki Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester férje. Mindezt az RTL Klub is hírül adta.

Mikor piszkálni kezdte az ügyet a média és az ellenzék, a polgármester asszony azt nyilatkozta, hogy szerinte nem aggályos ez a hitelkihelyezés, nem összeférhetetlen a ő közéleti pozíciójával.

Mint ahogyan az sem, hogy férje vezeti a rokonuk, Matolcsy György MNB-alapítványai által alapított 15 milliárd forintos oktatási céget. Azt a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt-t, amely a Neumann János Egyetem kialakításáért is felel. A Magyar Narancs azt is kiderítette, hogy mindezt 1 millió forintnál nagyobb összegű havi fizetésért végzi.

További érdekesség, hogy a Szemerey Szabolcs vezette Szempont Consulting Kft a 400 milliós NHB-hitel bejegyzésével nagyjából egy időben szerzett tulajdont a Pesti-Helvét, a Szklad Logisztikai, az Organic One cégekben – és kicsit később a Helvét Integrátorban -, amelyekben az a közös, hogy vagy jelenleg is a befektetésekre specializálódott rokon, Szemerey Zoltán érdekeltségében állnak, vagy a tulajdonszerzés idején voltak hozzá köthetők. A Szemerey Tamás bankjából érkező 400 milliós MNB-hitelt az említett cégek közül háromban fel is tüntették, magyarán ez az összeg többszörösen is segíti a Szemerey-cégek életét, amelyek korábban pénzügyi gondokkal küszködtek.

Hasonló cikkünk:  A Neumann egyetem rektora is elégtételt kér az Uniótól
Hasonló cikkünk:  Ellenzéki képviselő érzékeny személyes adatát hozta nyilvánosságra egy kecskeméti propagandista

Közben csődbe ment a hitelező NHB, pont időben sikerült lépnie csodák csodájára több jól értesültnek, így Szemerey Szabolcséknak is.

Felvetődik tehát a kérdés, hogy ilyen mértékű hatalmi és gazdasági összefonódások mellett mennyire lehet hiteles, alkalmas és feddhetetlen egy polgármester. Az egész történetről csak egy dolog jut eszünkbe, Móricz Zsigmond Rokonok című műve.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...