fbpx
4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

P betűs rendszámmal szállították a Hírös Hét fiataljait a Domb Beach bulira

- Advertisement -

Olvasónk kapta lencsevégre azt a buszt, amely augusztus 23-ról 24-re virradó hajnalban szállította a Hírös Héten szórakozó fiatalokat a Domb Beachre, ahol DJ fellépőkkel egy fizetős esemény zajlott.

Miért lehet ez érdekes?

P-s rendszámot nem kaphat bárki. Csak azok, akik főtevékenységként gépjármű-kereskedelemmel foglalkoznak,  esetleg melléktevékenységként javítással és karbantartással. De ezeket már a közlekedési hatóságnak kell tanúsítani. Mindenki más, aki ilyen rendszámot használ, illegálisan jutott hozzá. Viszonylag könnyű beszerezni, és nem is kerül sok pénzbe. Lényegében bármilyen forgalomból kivont járműre rárakható, és nem is kereshető vissza. Viszont! Személyszállításra alapból nem használható, csak külön engedéllyel, hétvégén pedig egyáltalán nem lehet vele közlekedni.

Nos, az utóbbit biztos megsértette, bárki busza is legyen az, amit lefotóztak. Mert belelógott a partyjáratok indulási ideje a szombatba. Hogy kapott-e személyszállításra külön engedélyt, azt megpróbáltuk kideríteni, de egy ponton lepattantunk. A cikket pontosan ezért írtuk meg.

Meddig jutottunk?

A Hírös Hét szervezőitől megtudtuk, hogy ők a DAKK-kal kötöttek szerződést. Meg is kerestük a vállalatot, amely a következő közleményt küldte nekünk:

Társaságunk szállította 2019. augusztus 24-én szombaton 01.00-02.00 óra között a Hírös Hét program résztvevőit 2 db csuklós autóbusszal a Homokbánya Kollégiumhoz, illetve 2 db szóló autóbusszal a Szabadidő Központhoz (Domb Beach). A szerződésben vállaltak teljesítését jogszabályi-műszaki előírásoknak megfelelő autóbuszokkal végeztük, Társaságunk P rendszámú autóbuszt nem közlekedtetett.

Elfogadtuk ezt a közleményt, ugyanakkor kezünkben van a P-s rendszámú buszról a fotó, ezért mentünk tovább. Megkerestük a Domb Beach-et. Ők a következőt írták:

Mi csak a rendezvény helyszínét biztosítottuk, a szervezője a World Is Mine. Ők szerződtek, de nekünk nincs információnk róla, hogy kivel.

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

Megkerestük tehát a World Is Mine buli szervezőit, ők pedig ezt válaszolták:

A céggel nem mi szerződtünk, azt egy helyi partnerünk biztosította számunkra!

Ezen a ponton megkérdeztük, hogy mégis ki volt az a helyi partner, de erre már nem válaszoltak. Megkérdeztük azt is, hogy jól értelmezzük-e a buszokról szóló korábbi közleményüket, tehát, hogy talán volt egy busz, amelyet a rendezvény biztosított, és volt egy, amelyet a Hírös Hét. Erre sem reagáltak. Amiért felmerült bennünk, hogy két különböző cégtől érkeztek a buszok, az éppen ez a reklám.

 

Látható, hogy az egyik busz onnan indult, ahol olvasónk is lefotózta a buszt. Valamint ezen jegyet is lehetett venni a partyra. A másiknál kiemelik a Hírös támogatását ( feltételezzük ez a Hírös Hét ), és az infó szerint ez a buszmegállóból indult.

Tehát ha ez így van, akkor a bulit szervező cég partnere kötött szerződést olyan céggel, amely P-betűs busszal dolgozott.

Kék Mercedes busz, és helye van járatszámnak is a hátsó ablak felett, ezért talán valahol járatos busz lehet, lehetett. Erre vagyunk kíváncsiak, és arra, hogy amúgy a busszal minden rendben volt-e. Ha csak ilyen rendszámmal közlekedhetett, annak mi az oka? Ha forgalomban van a busz, akkor miért cserélték le a rendszámot? És volt-e külön engedély személyszállításra? Valamint miért sértettek szabályt, és használták a buszt hétvégén? Alapvetően pedig az érdekelt minket, hogy szabályosan volt-e P rendszáma a cégnek?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...