fbpx

FRISS HÍREK

Így zajlott a közgyűlés alakuló ülése percről percre

- Advertisement -

Az alakuló közgyűlés befejeződött. Jó munkát kívánunk mindenkinek, akiknek bármilyen szerepe is lesz a város életében.


A vége előtt néma felállással emlékeztek a Kodály iskola korábbi igazgatójára, Alföldyné Dobozi Eszterre, akitől október 25-én 15 órakor vesznek végső búcsút a református temetőben.


Most a bizottságok tagjai ( akik nem képviselők, hiszen azok már tettek esküt ) tesznek esküt. A polgármester olvassa elő a szöveget.


Most a közgyűlés bizottságainak elnökeiről, alelnökeiről és tagjairól szavaznak. Valamint a tanácsnokokról. Mivel ez sok név, belinkeljük ide az előterjesztést. Ahogy van, elfogadták ezt. Ami nem is csoda, hiszen szokás, hogy az alakuló ülés előtt a többség és a kisebbség megegyezik ezekben. Aminek a lényege, hogy mi megszavazzuk a ti jelöltjeiteket, de ti is a mi embereinket. Váratlan esemény a közgyűlésen ilyen esetben nem szokott történni. Ilyen egyezkedés nélkül nem kezdődhetne meg a közgyűlés munkája. Maximum úgy, hogy a többség minden pozíciót magának szavaz meg, figyelmen kívül hagyva a választói akaratot. Ezt a megjegyzést azért tettük hozzá, hogy azt világítsuk meg, hogy nem borultak egymás nagyáka a kormánypártok és az ellenzék. Most még kedélyesen átmosolyogtak egymásra a másik sorok közé, de ez bizonyára nem fog íg maradni a ciklusban.


Az alpolgármesterek illetménye a jogszabály szerint így alakul.

dr. Szeberényi Gyula Tamás, Engert Jakabné és Falu György esetében: havi bruttó 897.500 forint. Költségkeretük: bruttó 134.625 forint.

dr. Homoki Tamás és Gaál József illetménye: havi bruttó 448.740 forint. Költségkeretük: bruttó 67.311 foint.


Megtörtént a szavazás. Az alábbi jelölteket megválasztották alpolgármesternek. Most az ő eskütételük zajlik a városháza dísztermében. A polgármester olvassa elő a szöveget.


Szavazatszámláló bizottságot kellett létrehozni a szavazáshoz. Titkos szavazás lesz majd. Egy másik terembe mennek át, urnába teszik a szavazatokat. Kb. úgy kell majd szavazni, mint október 13-án. Egyenként kérdezik meg a papíron, hog egyetértenek-e az előterjesztett nevekkel. Ikszelni kell a mellettük lévő körben. Utána megszámolják a szavazatokat, majd nyilvánosan közlik az eredményt. Most tehát a szavazás jön. Az eredménnyel jövünk vissza.


Alpolgármesterek megválasztása jön. Az előterjesztettek: dr. Szeberényi Gyula Tamás, Engert Jakabné, dr. Homoki Tamás ( társadalmi alpolgármesternek ), Gaál József ( társadalmi alpolgármesternek ), Falu György ( főállású külsős alpolgármesternek ). Ezzel a korábbihoz képest eggyel több alpolgármestere lesz a városnak, közülük kettő most debütál.


Öt perc kötelező szünet van. A némileg módosult szervezeti és működési szabályzatot kellett nyilvánossá tenni. Megtörtént, mehet tovább a munka.


Király József a Szövetség részéről kért szót. Gratulál az új testületnek és köszöni a kecskemétieknek a bizalmat. Jó munkát kíván, de közli, lesz majd néhány dolog, amit meg kell beszélni a polgármester programismertetésből.


A polgármester illetménye és költségtérítése a következő napirend. Ezt jogszabályhoz ( államtitkári illetményhez ) muszáj kötni. Így Szemereyné Pataki Klaudia illetménye mostantól  havi bruttó 997.200 forint, a költségtérítése bruttó 149.580 forint. Mindehhez jön még bruttó 46 ezer forint nyelvpótlék.

Hasonló cikkünk:  Szabadulnának a forgalomtól a Hollandfaluban, de az Irinyi utca aszfaltozásáig erre aligha van esély

A polgármester a progmaját ismerteti. Még egyszer megköszöni, hogy újra polgármester lehet. A folytonosság, a felelősség és a hit ( hogy a város mindig jobbra és jobbra érdemes ) vezérli. Félúton a város, ezt most sem hagyja ki, de hozzáteszi, hogy mindig félúton is lesz Kecskemét. A közösségi közlekedés lesz a legfontosabb tendő rövid távon. Ez már a novemberi közgyűlés előtt lesz. Szintén fontos a közlekedési helyzet kezelése, mivel hirtelen soka autó lett a városban. Öröm, hogy ipari központ lettünk, de a másik oldala a fejlődésnek a negatív tényezők. A városüzemeltetés felelőseinek is lesz dolguk. Sok az illegális szemétlerakó, szemléletformálásra van szükség. Az ifjúság is fontos pontja a programnak. Nem épült le a főiskola, hanem fejlődött és egyetemként funkcionál. Egyetemi várost kell építeni közösen az ifjúsággal. A tehetségeket fel kell karolni, ahogy eddig is. Egyre több a városban az idős ember, ami az egészségügyi ellátás eredményeinek is köszönhető. A családok erejére méltán büszke lehet a városra. Közösségi terekre van szükség, az egészséges életmódra nevelésre és sportolásra. Kulturális életünkre is büszkék lehetünk, világhírű műhelyekben folyik a munka. A közbiztonság növelésére külön energiát kell fordítani. A sok-sok kamera telepítése jó alapot teremtett ehhez. Parkokat zárhatóvá, védhetővé szükséges tenni. Nem szabad magukra hagyni a szociálisan rászorulókat, a felzárkoztató programok fontosak. Figyeljünk egymásra, a környezetünre, legyünk büszke kecskemétiek. Érdemi munkához várospolitikára van szükség, nem pártpolitikára. Röviden ennyi volt a polgármesteri program.


Most a képviselők teszik le hasonlóképpen az esküt.


A polgármester teszi le most az esküt. Mindenki feláll, a polgármester a választási bizottság  elnöke előtt és az után mondja a szöveget. Tapssal díjazza a közönség.


A megbízóleveleket adják át most. Egyenként mennek ki a pulpitus elé, és veszik át a dokumentumot a választási bizottság elnökétől a képviselők és a polgármester.


Elfogadták a napirendet. Most a választási bizottság elnöke ismerteti a választás eredményét. Meglepetés most senkit nem fog érni. A polgármester Szemereyné Pataki Klaudia lett. A Fidesz-KDNP vele együtt 12 fővel van jelen a közgyűlésben. A Szövetség a Hírös Városért Eyesület 9 főt ad a testületnek. Egyenként állnak fel a megválasztott egyéni képviselők. A listások is felállnak. A választás törvényes volt, a kampányban senki semmilyen kifogást nem nyújtott be.


A terem megtelt, kezdődik a munka. Az új képviselők a szavazógéppel ismerkednek. A polgármester most köszönt mindenkit. Jó munkát, egészséget, hitet, szeretet kívánt. A himnusszal folytatódott a közgyűlés.


Ebben a cikkben folyamatosan írjuk, mi történik az alakuló közgyűlésen. Most választják meg az alpolgármestereket, a bizottsági elnököket és a tanácsnokokat. Esküt is ma tesz mindenki. 9 órakor kezdünk. Ne felejtse el folyamatosan frissíteni ezt az oldalt, hogy mindig az aktuális információkat olvassa. Mindig a legújabb hír lesz felül. Addig is szép reggelt Kecskemét!

Itt a napirend:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...