fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Inkább reklámhordozó, mint buszváró

- Advertisement -

A napokban különösen felkapott téma lett a helyi buszmegállók és tájékoztató táblák ügye. Facebook oldalunkon több komment is érkezett pl. arról, hogy mennyire nem utasbarátak az új buszvárók, amelyeket mostanában telepítenek helyükre. Hogy tényleg így van-e, elmentük az ominózus Kristály téri megállóhoz és megnéztük.

Amit rögtön látni lehet távolról is, hogy ezeknek mindkét oldala reklámfelület. Kívül és belül is. A cikkünk kezdőképén ez megnézhető. Míg például más típusúaknál szabadon hagyták azt az oldalt, amerről jön a busz, így bentről, akár ülve is lehet látni, mikor kell felállni. A sztárrá vált margarétás megállót mutatjuk.

Szóval az új váróknál a reklámok fontasabban voltak annál, minthogy a váróból is lehessen látni a busz érkezését. Tudjuk, hogy nem probléma egy fiatalnak, jó lábú idősebbnek (ha eső esetén a váróba kényszerül) hogy folyton kinézzen. De egy fájós lábú utasnak ez már gondot jelent. Szerencsés, ha többen is várakoznak, és valaki szól, hogy mikor kell készülnie. Ha ülünk, akkor ennyit látunk balra (a reklámot mi életlenítettük).

Azt is panaszolták, hogy a váróban lévő pad 2 embernek elég csak. Valamint, hogy zavaró középen az a vas, aminek egyébként semmilyen funkciója nincs. Még csak szebb se tőle az ülőke. De amiatt nem lehet itt összeszorulni akár három embernek is.

Mi azt sem értjük, hogy miért nem lehetett úgy kialakítani a szerkezetet, hogy a váró teljes hosszában legyen ülőalkalmatosság. Ez csak tervezés kérdese lett volna. Meg kicsivel több faanyag.

És ha már a margarétás buszmegállóban jártunk, ahol fordítva áll a tájékoztató tábla, hadd jegyezzük meg, hogy alapvetően az a kérdés, hogy miért van szükség ezekre a táblákra.

  1. Hogy már a buszmegállóba érkezéskor lehessen látni messzebbről ( már ha látható egyáltalán messzebbről; szerintünk kb 15-20 méterig látható, távolabbról max. távcsővel ).
  2. Hogy a buszmegállóban várakozva figyelhessük, mikor várható a busz.
Hasonló cikkünk:  Szendvicspanel: a kiskörúti Monte-Carlo ízei

Ha elfogadjuk az első állítást, akkor igazuk lehet a felszerelőknek, akik fordítva tették fel ott, ahol kb. csak egy irányból érkeznek az utasok. Azonban ebből következően, olyan helyen, ahol több irányból is érkeznek, ott hátrányban vannak azok az utasok, akik a hátulját látják. Bármerre is álljon a tábla. Valamit, ha elfogadjuk, hogy a fordított tábla azért jó pl. a Margarétánál, hogy már közeledve lássa az utazó, hogy sietni kell-e, javasoljuk, hogy inkább az utat figyelje, mert a buszt minden bizonnyal hamarabb észre fogja venni, mint a táblát messziről elolvasni.

Ha a második állítást fogadjuk el, akkor pedig az a jó megoldás, ha a váró felé néz a tábla. Ez esetben rosszul áll most például a Margaréta Otthon mögött.

Ez az az ügy, amit eldönteni itt nem tudunk és nem is akarunk. De azért élnénk egy javaslattal, ha még lesznek kérdéses helyszínek. A Margarétánál maradva, ha mondjuk itt úgy rakják a táblát, ahogy most is áll, de a buszmegálló túlsó felére, akkor érkezve is látható (már persze ahonnan már látható), és a váróból is követhető a menetrend.


Ajánljuk ezt a cikket is, amelyben arról írunk, hogy a hiros.hu arról tudósított, hogy nincsenek is készen az új buszmegállók, és máris panaszkodnak rájuk, miközben éppen a hiros.hu önkormányzati portál mutatta be késznek a Krisály téri félig elkészültet.

Be nem fejezett munkákat bírál az ellenzék – írja a Hiros.hu, amely elkészült buszmegállónak mutatott be egy be nem fejezettet

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...