fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Visszatáncolt a nagybanis sétálójegytől a piac. De hogy?!

- Advertisement -

Visszavonta intézkedését a piac vezetősége, így mégsem vezetik be a nagybanin a sétálójegyet. Amit nem sokkal egy panaszos levél után jelentettek be, amely egyik pontjában azt kifogásolta, hogy a nagybanin kis mennyiségben a lakosság is vásárolhat, emiatt csökken a központi piac forgalma. Ezt állították az aláíró asztal- és üzletbérlők.

Már meg is hirdette a piac, hogy 300 forint lesz a belépő márciustól, erről pedig mi is beszámoltunk. Ezt semmisítette most meg a piac az önkormányzati sajtó beszámolója alapján.

A piacnak lelke rajta, hogy belépőjegyhez köti-e a nagybanit vagy sem. Bármilyen lépést is tesz, annak nyilván lesznek támogatói és ellenzői egyaránt. Azonban az intézkedés módja, tehát, hogy bejelenti, meghirdeti majd visszavonja a sétálójegyet, minimum felvetheti azt a kérdést az olvasóban, hogy mennyire átgondolt intézkedések történnek a piacon.

Szerencsétlen egybeesés áldozata az intézkedés?

Ráadásul az önkormányzati portál szerint „Kolek Andrea igazgató elmondta, szerencsétlen módon az intézkedés egybecsengett volna a piacon értékesítő viszonteladók egy csoportjának kérésével.”

Hasonló cikkünk:  Hetvenkét helyszínen lesték a szabálytalankodókat a megyei rendőrök (videóval)

Amennyiben hinni lehet az önkormányzati sajtónak, és valóban ezt mondta az igazgató, akkor ez pedig minimum érdekes kijelentés. A piacon értékesítők ugyanis a piac – ha úgy tetszik az igazgató –  ügyfelei.  Ha valóban volt ilyen mondata Kolek Andreának – ahogy a hiros.hu állítja – akkor felteheti bárki magában a kérdést, hogy szerencsétlen lenne olyan intézkedést hozni a piacon, amely megegyezik az ügyfelek – legalábbis egy részük –  szándékával?

Újabb egybeesés?

A legutóbbi közgyűlésen egyébként szó volt a piacról, és Dobos József ellenzéki képviselő (Szövetség) akkor azt mondta, hogy a 300 forintos sétálójegyet nem szabad bevezetni. Kérdés, hogy a mostani piaci intézkedés szerencsétlenül egybeesett-e egy ellenzéki képviselő óhajával vagy ettől függetlenül vonták vissza a sétálójegyet.

Ezen a közgyűlésen az is kiderült, hogy az agrárbizottság elé kerülnek a panaszok, amelyeket ki fognak vizsgálni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...