fbpx
8.6 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

Visszatáncolt a nagybanis sétálójegytől a piac. De hogy?!

Visszavonta intézkedését a piac vezetősége, így mégsem vezetik be a nagybanin a sétálójegyet. Amit nem sokkal egy panaszos levél után jelentettek be, amely egyik pontjában azt kifogásolta, hogy a nagybanin kis mennyiségben a lakosság is vásárolhat, emiatt csökken a központi piac forgalma. Ezt állították az aláíró asztal- és üzletbérlők.

Már meg is hirdette a piac, hogy 300 forint lesz a belépő márciustól, erről pedig mi is beszámoltunk. Ezt semmisítette most meg a piac az önkormányzati sajtó beszámolója alapján.

A piacnak lelke rajta, hogy belépőjegyhez köti-e a nagybanit vagy sem. Bármilyen lépést is tesz, annak nyilván lesznek támogatói és ellenzői egyaránt. Azonban az intézkedés módja, tehát, hogy bejelenti, meghirdeti majd visszavonja a sétálójegyet, minimum felvetheti azt a kérdést az olvasóban, hogy mennyire átgondolt intézkedések történnek a piacon.

Szerencsétlen egybeesés áldozata az intézkedés?

Ráadásul az önkormányzati portál szerint “Kolek Andrea igazgató elmondta, szerencsétlen módon az intézkedés egybecsengett volna a piacon értékesítő viszonteladók egy csoportjának kérésével.”

Hasonló cikkünk:  Az egész országban gyűjti az aláírásokat a Fidesz Gyurcsány és Karácsony ellen

Amennyiben hinni lehet az önkormányzati sajtónak, és valóban ezt mondta az igazgató, akkor ez pedig minimum érdekes kijelentés. A piacon értékesítők ugyanis a piac – ha úgy tetszik az igazgató –  ügyfelei.  Ha valóban volt ilyen mondata Kolek Andreának – ahogy a hiros.hu állítja – akkor felteheti bárki magában a kérdést, hogy szerencsétlen lenne olyan intézkedést hozni a piacon, amely megegyezik az ügyfelek – legalábbis egy részük –  szándékával?

Hasonló cikkünk:  Szombat estig 450 ezren szavaztak az előválasztáson - mutatjuk hogyan alakult a hét

Újabb egybeesés?

A legutóbbi közgyűlésen egyébként szó volt a piacról, és Dobos József ellenzéki képviselő (Szövetség) akkor azt mondta, hogy a 300 forintos sétálójegyet nem szabad bevezetni. Kérdés, hogy a mostani piaci intézkedés szerencsétlenül egybeesett-e egy ellenzéki képviselő óhajával vagy ettől függetlenül vonták vissza a sétálójegyet.

Ezen a közgyűlésen az is kiderült, hogy az agrárbizottság elé kerülnek a panaszok, amelyeket ki fognak vizsgálni.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...