fbpx

FRISS HÍREK

Elbontották a Vacsi közi ABC-t – élelmiszerbolt épül a helyére – fotók

- Advertisement -

A Vacsi közi ABC a nagy élelmiszerláncok előtti „kortól” kezdve kiszolgálta a városrész lakóit. 1989-ben nyitották meg, akkor még a Konzum volt az üzemeltető. Korai fénye és gazdag pultja idővel megkopott, majd a kopottas üzlet éveken át csendben elvegetált.

Az élelmiszerboltot tavaly bontásra ítélte a tulajdonos, aki egyben építési vállalkozó is, hogy helyette újat húzzon fel. Terveztek ide többemeletes társasházat mélygarázzsal, de a helyi háztulajdonosok ellenállásán ez a terv elbukott. A beruházó tervei jelentősen módosultak, egy földszintes élelmiszer-vegyes jellegű szupermarket fog épülni a régi üzlet helyén.

Vacsi közi ABC / Fotó: Vacsi közi csoport

Többemeletes társasházat terveztek, de a helyi lakosság ellenállása miatt változtak meg az eredeti tervek

A környékbeli háztulajdonosok tiltakozásukat kifejezték különböző fórumokon, és kifogásaikat a beruházó által szervezett lakossági fórumon is elmondták tavaly, illetve nyílt levelet is írtak Kecskemét polgármesterének. A levélben azt állt, hogy szerintük a tervezett beruházás túl nagy és túl magas, ami nem illik a környezetbe. Valamint úgy vélték, hogy az ide tervezett üzletek forgalmát nem bírná el a környék, és az autókhoz parkoló sem lenne elég. Féltek attól is, hogy a mostani zöldfelület jócskán megcsappanna. Kompromisszumos javaslatuk az volt, hogy egy kisebb alapszintű üzlet és rajta maximum egy emeletnyi lakás épüljön. Hiszen azt maguk is úgy vélik, hogy a jelenlegi élelmiszerboltot egy színvonalasabb üzlettel kellene kiváltani. Ebben nincs vita.

Hasonló cikkünk:  „Konstruktív leszek a közgyűlésben” - interjú Gyuris Dáviddal, legfiatalabb újonnan megválasztott kecskeméti önkormányzati képviselővel

Földszintes élelmiszer-vegyes jellegű szupermarket épülhet

Dr. Tóth Szilárd (Szövetség), a városrész önkormányzati képviselője, aki a helyi lakosokkal többször is egyeztetett, arról tájékoztatta a Vacsi közieket, hogy:

több egyeztetésen is részt vett az ABC kapcsán, és a beruházó tervei jelentősen módosultak. Egy földszintes élelmiszer-vegyes jellegű szupermarket fog épülni a régi üzlet helyén, jelentős számú parkoló- és zöldfelület fejlesztéssel. A beruházó tájékoztatása szerint egyelőre nem ismert a majdani üzlet üzemeltetője.

Képgaléria a bontásról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...