fbpx
10.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kadafalvi sportpark: Mégsem a buszfordulónál lesz a Darázs utcánál?

- Advertisement -

Számunkra egyre érdekesebb a kadafalvi sportpark ügye. Talán világosabb lenne a kép, ha a városháza végre válaszolna kérdéseinkre, és rajtunk keresztül sok ezer kecskeméti és konkrétan kadafalvi lakos megtudná végre, hol is épül, és főleg mikor a sportpark. És csak ennyi, vagy a korábban belengetett játszótér és szabadidő terület is, ahol a városrészi napokat lehet majd tartani. Mert Mák Kornél ezekről nyilatkozott még 2018-ban (akkor még ő volt a képviselő). Itt ez megnézhető 13:18-tól. Majd másnap a hiros.hu arról írt, hogy a Darázs utcában lesznek a fejlesztések a buszforduló közelében, és egy fotóval is illusztrálta a buszforduló egy részét.

A témával többször foglalkoztunk, és megírtuk a városháza tájékoztatása szerint, hogy játszótér nem lesz, a sportpark első helyszíne pedig nem lett jó, mert a területre a szomszédos kápolna is igényt tart. Ez lett volna az iskola melletti terület. Aztán egy közgyűlési anyag szerint a Heliport mögötti részt szavazták meg, amiről azt a felvilágosítást kaptuk tavaly tavasszal, hogy az meg a beruházónak nem felel meg. Ezért a harmadik helyszín a Darázs utca melletti erdő. Vagyis erről nyilatkozott Mák Kornél is az önkormányzati sajtónak. Ami tehát úgy jött le az online verzióban, hogy a Darázs utcában a buszforduló közeli terület.

Miután túl sok volt nekünk a helyszín és az eltelt idő sportpark nélkül (a beruházói támogatás már megvolt 2018 márciusában), levelet írtunk a beruházónak, hogy lesz-e még a sportparkból valami. Megírták, hogy igen, de az első kettő helyszín nem volt jó, a harmadik helyszínt pedig idén májusban jelentette feléjük az önkormányzat, amelynek elbírálása folyamatban van.

Akkor már a negyedik heylszínről beszélnek?

Ekkor jeleztük a cikkben, hogy lenne mit tisztázni, ezért jó lenne ha a városháza válaszolna kérdéseinkre, hogy esetleg a Heliport mögötti helyszín ugyanaz-e, mint a buszforduló környéke a Darázs utcában? Ugyanis ha mégsem, akkor viszont van már most egy negyedik helyszín is.

Hasonló cikkünk:  Szalvétára nyomott üzenettel kedveskedik az Alibi - máshol milyen ötletek vannak?

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Kadafalva hivatalos Facebook oldala most közölte, hogy „A Harkány utca hátamögött a most kialakuló utca és a Sirály utca sarkán!” lehetne a fitnesz park. Valójában Harkány utca nincs Kadafalván, a Harkály utcára gondolhatott a költő (a többi hibán most lazán átsiklunk). Erről a területről van szó:

Mutatjuk térképen is, ez a 4. számú a képen. A többi helyszínt is jelöltük, ahogy mi számoltuk azokat említések, előterjesztések szerint.

Google Map

Ha ez a harmadik helyszín, és erről tud most május óta a beruházó, akkor kár a lakosságot kérdezni, hogy jó lesz-e, mert akkor ez már le lett adva

Ha azonban ez a helyszín csupán a harmadik (mert a buszforduló és a Heliport mögötti helyszín mégis egy helyszín), akkor a beruházó erről tudhat harmadik helyszínként. Akkor viszont teljesen felesleges most a lakosságot kérdezni (ahogyan teszi Kadafalva hivatalos Facebook oldala) hogy jó lenne-e a helyszín, mert ebben az esetben a beruházó már ezzel számol, és ezt méri fel éppen, mint ahogy írta a levelében, hogy ez már folyamatban van.

Fontos leszögezni, hogy nem a KecsUP találta ki a korábbi helyszíneket. A Boróka utcairól és a Heliport mögöttiről közgyűlési dokumentum a bizonyíték, jól beazonosítható helyrajzi számokkal. A Darázs utca és a buszforduló környéke megjelölést Mák Kornél és a hiros.hu dobta be a köztudatba. Vagyis mielőtt bárki a KecsUP-on verné el a port, hogy hülyeségeket ír, tessék feltenni a kérdéseket az illetékeseknek, hátha lesz válasz. Nem úgy, mint a mi kérdéseinkre. A legújabbakra június 9. óta várunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...