fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Monjda el szavazataival, pontozásával a véleményét a város jövőjéről

- Advertisement -

Első blikkre egy helyi konzultációnak tűnhet az a kérdőív, amelyet online lehet kitölteni. Az önkormányzati sajtó szerint az önkormányzathoz kötődik a kérdőív elindítása. Ezt azért tartottuk szükségesnek megemlíteni, mert mi semmilyen tájékoztatást nem kaptunk erről (ahogy jó ideje semmit nem kapunk a városházától), ezért csak pl. a hiros.hu-ra tudunk hivatkozni, hogy az önkormányzat kíváncsi a válaszokra. Ez ugyanis a kérdőívből nem derül ki, ezért kifotóztuk ezt a részt.

képkivágás: hiros.hu

Hogy nehogy az legyen, hogy pl. a KecsUP rémhíreket terjeszt, mint ahogyan a polgármester az ellenzékre fogta a kecskeméti imázsfilm mint rémhír terjesztését, aztán megírtuk, hogy elsőként éppen az önkormányzati sajtó írta meg, hogy bemutatták Kecskemét új imázsfilmjét. Majd jól kijavították az egyhónapos cikket, így már persze igazodik a polgármester szavaihoz. Szóval lementettük a cikk eme részletét, biztos ami biztos.

Visszatérve: ez nem egy olyan „konzultáció”, amelyet a kormány szokott elindítani. Vállalható anyag, szerteágazó kérdésekkel és sok válaszlehetőséggel. Olyasmire kíváncsiak, hogy mit kellene fejleszteni, melyik városrész szorul fellendítésre, ki mit gondol az eddigi fejlesztésekről. Valódi kérdések és nincs manipulálás a válaszadásnál.

Vigyázat, mobilon csalóka a kitöltés!

Aki mobilon tölti ki, vigyázzon, mert nem biztos, hogy minden válaszlehetőséget megjelenít minden kérdésnél, nekünk pl. lapozni kellett, hogy lássunk minden lehetőséget. Mutatjuk, mire gondolunk:

Hasonló cikkünk:  Új út oldaná meg, hogy a homokbánya teherautó-forgalma elkerülje a katonatelepi utcákat

Ne hagyja abba a kérdőívet az első kérdésnél!

A legelső -gender- kérdésen ne akadjon fel senki, lendüljön tovább, mert mi is úgy hisszük, fontos, hogy mindenki, még a KecsUP olvasói is elmondják a véleményüket a város jövőjéről.

Ami pedig az utolsó kérdést illeti:

Az utolsó kérdésről azt gondoljuk, hogy ott pedig az a fontos, hogy a KecsUP olvasói is megkaphassák tőlünk azokat az információkat, ameyleket most megtagad tőlünk a városháza azzal, hogy semmire nem válaszol, semmit nem közöl, és semmire nem hív minket. Hiszen nem mindenki olvassa a kecskeméti NER sajtót. Egy hasonló pécsi esettel kapcsolatban (az előző linkre kattintva a cikk végén olvasható) pedig úgy döntött az Egyenlő Bánásmód Hatóság, hogy egy önkormányzat nem döntehti el, mit tekint sajtónak, és e szerint küldje az információkat. Sőt még saját sajtójával sem kivételezhet.

ITT lehet kitölteni a kérdőívet.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...