fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Nem kérdezték a KTV-n a polgármestert a közgyűlési botrányokról

- Advertisement -

A Kecskeméti Televíziónak a Közélet című műsora az a műsor, amelyet a közgyűlések után (mivel éppen ez is, mint a műsor csütörtökön van) fel szoktak arra használni, hogy a polgármestert arról kérdezik ebben, hogy milyen döntéseket hoztak a közgyűlésen. Persze ez nem egy vitaműsor, amelyben érveket lehetne ütköztetni, ezért csak a polgármester (és a kormánypárti többségű testület) véleménye szokott elhangozni az ilyen közgyűléses adásokban. Az ellenzék felvetéseit maximum a műsorvezető hozza a műsorba. A közgyűlés a múlt héten volt, Közéletnek viszont mi a nyomát sem láttuk akkor. Valamiért elmaradt, pedig olyan botrányoktól volt hangos, mint a jegyzői idiótázás, a bénázás a név szerinti szavazás körül, és az imázsfilm téma, amely során a polgármester azt mondta, hogy rémhírről van szó, amelyben -utalásai szerint- az ellenzék a hibás annak szétspriccelésében. Napokig témák voltak ezek az országos sajtóban. De a múlt héten nem láthattuk erről a polgármester véleményét. Gondoltuk, hogy talán most majd, de ezek a témák nem kerültek terítékre.

A KTV-ben nem téma az, ami napokig az volt az országos sajtóban

Az adófizetők pénzén működtetett önkormányzati televízióban ezek a témák nem vitték át az ingerküszöböt. Pedig az a Kozák Polett kérdezte most is a polgármestert, aki immár a médiacentrum feje. Egyetlen kérdése sem volt a fentebb említett ügyekben. Így persze egy kellemes beszélgetés lett, és a műsor unalomba fulladt részünkre, miután mi már a közgyűlésen is hallottuk a nagy részét annak, ami most is elhangzott a polgármestertől.

Mivel sem az önkormányzati televízióban nem kérdezték meg a polgármestert mint a jegyző munkáltatóját, hogy mit szól annak jól hallható idiótázásához Bodrozsán Alexandra felszólalása után, és a polgármester nem tartotta fontosnak Facebook odalán sem közölni a véleményét, ezért mi levelet írtunk neki, hátha megválaszolja, van-e véleménye az esetről (még akkor is, ha ő közben már nem volt a teremben), és ha van, akkor az mi. Ez például szerintünk elvárható lenne a polgármestertől és az őt kérdező riportertől, hogy szóba kerüljön.

Hasonló cikkünk:  A körzet közbiztonsága nem téma, betoncsík és muskátli kell a kampányba!

Legközelebb már betonozni is fog a polgármester?

Viszont azt látjuk, hogy hirtelen intézmények megtekintésébe kezdett a polgármester. Folyamatban lévő beruházásokat látogatott meg (volt ahova Salacz László országgyűlési képviselő is elment vele), az önkormányzati sajtó szerint azért, hogy „az esetlegesen felszínre kerülő problémákat segítse megoldani a város, és tervezni tudják a szükségessé váló további fejlesztéseket.”

Nagyon helyes, ha a polgármester a kezében tartja a beruházásokat, és még az sem baj, ha megnézi, hogyan haladnak azok. Azonban a tálalás kissé úgy sikerült, mintha a polgármester műszaki ellenőrként, projektvezetőként, műszakvezetőként, minőségbiztosítás ellenőrként jelenne meg a nagy megtekintéseken. Amiről ugyanis szó van a fentebbi idézetben, az az előbb felsorolt szakemberek dolga elsősorban, úgy hisszük. De még ezzel együtt sem tartjuk nem ide valónak a polgármestert, csak közben szólaljon meg egy ilyen botrányban a jegyző tekintetében például mint annak munkáltatója.

Szerintünk illene azt is tisztázni egy ilyen műsorban, hogy ki is terjeszt rémhírt arról, hogy Kecskemétnek imázsfilmje készült a nyáron. A polgármester szerint ez ugyanis rémhír. Hiszen éppen annak az önkormányzati sajtónak a vezetője ült tőle pár méterre, amely lehozta augusztus 14-én, hogy egy üzleti reggeli résztvevői tekinthették meg elsőként „Kecskemét új imázsfilmjét”. És miután erre már Bodrozsán Alexandra is figyelmeztette a polgármestert, mi pedig elővettük a korabeli cikket, átírták az egyhónapos cikkben ezt a részt pont azokra a szavakra, amelyeket a polgármester hangoztatott. Ez alább látható.

kecskemetilapok.hu

Ott ült egy stúdióban az, aki szerint ez rémhír, és az is, akinek a vezetése alatt átírták az augusztusi hírt. Így már persze igazodik a polgármester szavaihoz. Megbeszélhették volna egymással. Érdekes lett volna egy tökös interjú a Kecskeméti Televízióban. De nem tették. Helyette viszont kérdezték a polgármestert az egyetemi tanévkezdésről. Egy magánegyetem működéséről.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...