fbpx
22 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Fizetésemelést kapott a városháza sajtósa, aki nem válaszol kérdéseinkre

- Advertisement -

Úgy tűnik, kenyéradó gazdája elégedett Takács Valentina munkájával, mert 2020-ban már magasabb díjért végezheti munkáját. A polgármesteri hivataltól kikért szerződések szerint a városháza kommunikációs vezetője ebben az évben havi 460 ezer forintot kap munkájáért. A szerződést Határ Mária jegyző írta alá. Korábban éveken keresztül havi 400 ezer forint volt a díjazása. És, hogy mi a munkája Takács Valentinának a szerződés szerint?

részlet a szerződésből

Ebből két pontot emelnénk ki:

  • Az önkormányzathoz és a hivatalhoz érkező újságírói kérdések megválaszolásában való közreműködés, szükség esetén nyilatkozat
  • rendszeres kapcsolattartás a média képviselőivel

Miután megírtuk, hogy Takács Valentina szándékosan nem reagál megkereséseinkre, mi úgy érezzük, hogy munkáját fél éve nem teljesíti 100%-osan. Ugyanis ennyi idő óta semmilyen kérdésünkre nem válaszol. Mivel a KecsUP hivatalosan bejegyzett sajtótermék, ezért szerintünk a mi esetünkben az sem teljesül, hogy rendszeresen tartja velünk a kapcsolatot. És így pont akkor emelkedik a fizetése, amikor kevesebb lett a munkája azzal, hogy a KecsUP felé nem teljesíti a munkáját.

De válogathat-e egy városháza, annak sajtósa, hogy melyik sajtóval áll le, vagy sem?

Egy pécsi esettel kapcsolatban az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) határozata szerint a válasz: nem. Vagyis nem tehető meg, hogy bármilyen indokkal egy sajtóterméket figyelmen kívül hagyjon egy városháza és annak kommunikációs stábja. Éppen ezért is fordultunk az EBH-hoz.

Hasonló cikkünk:  Vannak, akik listán pártot képviselnek, de független polgármesterjelöltként indulnak

Volt már ennél magasabb fizetése is

Miután 2015-ig visszamenőleg kértük ki a szerződéseket, ebből az időszakból tudunk Takács Valentina fizetéséről. Abban az évben augusztusban szerződtek vele, és akkor az év végéig havi 480 ezer forintot kapott a munkájáért. Mivel 2015-ben másik szerződést nem látunk, ami a hivatal és közötte köttetett, ezt az egyet pedig augusztus 17-én írták alá, minden bizonnyal korábban másféle felállásban dolgozott Takács Valentina. Ugyanis 2015. augusztus 17. előtt is küldött ki a sajtó felé leveleket kommunikációs vezető titulussal.

Kikértük és megkaptuk a legfrissebb szerződéseket

Ide tartozik, hogy közben megkaptuk a legfrissebb szerződéseket is a hivataltól. Ráadásul ezért már fizetnünk sem kellett. Korábban az illetékes hatóság többször is figyelmeztette a hivatalt, hogy mérsékelje a szerződésekért meghatározott díjat, majd azt is kimondták, hogy megsértette a hivatal a nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogunkat azzal, hogy mintegy 100 ezer forintot kért a szerződésekért. Végül többszöri felszólításra megtizedelték ezt, amit ki is fizettünk. Így jutottunk hozzá a szerződések egy részéhez. Most pedig tehát ingyenesen a legfrissebbekhez, amelyek az első kérvényünk óta köttettek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...