fbpx
1.2 C
Kecskemét
2023. február 3., péntek

FRISS HÍREK

Kiadónk az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, mert a városháza semmibe veszi a KecsUP-ot

Már több cikknél is jeleztük, hogy a városházától nem kaptunk meghívókat, választ kérdéseinkre, és maga a sajtós le is írta, hogy húsvét óta szándékosan nem tartja velünk a kapcsolatot.

Mi úgy hisszük, és ezt egy lefolytatott vizsgálat egy hasonló pécsi esetben meg is erősítette: egy önkormányzat nem döntheti el, melyik sajtót tartja sajtónak, melyiket nem. Valamint akkor leírták a határozatban, hogy egy önkormányzat még a saját sajtójával sem kivételezhet. Sőt, semmilyen más sajtót nem juttathat előnyhöz a hírversenyben. Hiszen ha nem lehetünk ott, nem hagyják, hogy tudósítsunk, nem tudjuk feltenni kérdéseinket, nem tudunk saját fotót készíteni, akkor csak másik sajtóra hivatkozhatunk, amely eleve hátrány. Valamint – és ez túlmutat rajtunk – az akkori döntés értelmében az akkori fideszes pécsi önkormányzat diszkriminációja hatással volt a közvéleményre, és befolyásolta a helyi közügyekről alkotott véleményalkotást. Vagyis sokkal több egy ilyen ügy annál, hogy a szerkesztőséggel hogyan bánik egy önkormányzat.

Mivel szerintünk a KecsUP sok ezer napi olvasója is megérdemli és elvárhatja, hogy az általunk megírt témákban az önkormányzat álláspontja is ott legyen, ezért eddig voltunk türelmesek. Álláspontunk szerint olvasóinkat nem foszthatja meg az információktól a városháza, még akkor sem, ha a nagy házban nem tetszik az, ahogy a KecsUP feldolgozza a témákat, és több kényes témát is nyilvánosságra hozott.

Hasonló cikkünk:  Több száz kecskeméti diák vállalt ülősztrájkot tanáraikért és az oktatásért

Ezért kiadónk megtette a lépéseket az Egyenlő Bánásmód Hatóság felé, hogy az vizsgálja ki, rendben van-e az, hogy fél éve kihagynak minket az információáramlásból és tesznek a kérdéseinkre. Hogy rendben van-e, hogy bizonyos esetekben a városháza sajtósát megkérdeztük, majd nekünk nem válaszolt, az önkormányzati sajtóban (vagy akár másikban) pedig pont ugyanekkor vetődött fel ugyanaz a téma, és oda nyilatkozott a felvetett kérdésekre. Hogy rendben van-e, hogy a városháza sajtósa levelében leírja, hogy szándékosan hagy ki minket, mert nem tetszik neki vagy a városházának a mi stílusunk, működésünk, kritikáink, cikkeink.

Hasonló cikkünk:  A Szövetség szerint a Fidesz miatt került bajba sok kecskeméti egyetemista

Egyszer már csatát nyertünk a hivatallal szemben

Korábban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság úgy ítélte meg, hogy a kecskeméti polgármesteri hivatal megsértette a közérdekű adatokhoz fűződő jogunkat, és késleltette azok megismerését, amikor azokat 103 ezer forintért akarta csak kiadni nekünk, és ezt csak a NAIH többszöri felszólítására csökkentette. Amelyet kifizettünk, és nálunk is vannak a szerződések. Már cikk és készült az egyikből. Egyébként minap újabb szerződéseket kértünk ki a hivataltól, például a teljes 2019. év és 2020. év első kilenc hónapjának szerződéseit, marketing, kommunikáció és média költésekről.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...