fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Aktuális-e ma az őszödi beszéd néhány mondata?

- Advertisement -

Arról már írtunk ma cikket, hogy milyen fejetlenség látszódik ma több vonalon is, de ezek a vonalak végtére is mind a koronavírus miatti szükséghelyzethez vezetnek. Elevenítsük fel, mi volt abban a cikkben.

  • Bejelentik a hétvégi tömeges oltást, majd azt is, hogy az elmarad. Majd közlik, hogy csak az Astra Zeneca vakcinával marad el. De aki mégis odament, az kapott oltást.
  • A szigorító rendelet valamilyen verziója kiszivárog, megjelenik egy webáruház honlapján, megkapta a KecsUP is órákkal a hivatalos verzió megjelentetése előtt. Majd a lényeget tekinve egy nagyon hasonló renedelet kikerül a Magyar Közlöny oldalára.
  • Bejelentik, hogy minden szolgáltatás megáll a magánegészségügyet leszámítva, boltok zárnak néhány kivétellel. Hosszú sorok lesznek azonnal a nem élelmiszerüzletekben. Majd kiderül, hogy egy csomó üzlet nyitva lehet mégis, kár volt megrohamozni a kertészeteket például.
  • A virágboltosok kétségbeestek, mert hétfőn nőnap. Hirtelen többen rendkívüli vasárnapi nyitva tartást hirdettek, hogy ne ragadjon bent a beszerzett áru. Majd kiderül, hogy ők is nyithatnak hétfőn.
  • A kormány a Facebook oldalára kiteszi, hogy az óvodákban és iskolákban is rendkívüli szünet lesz, majd jön a rendelet, hogy digitális oktatás lesz.
  • Közlik, hogy nem lesz ügyelet óvodákban, iskolákban. Ennek megfelelően az intézmények nem is szervezik meg, majd most azt közlik, hogy az önkormányzatok kérésére mégis meg kell oldani az ügyeletet. Miután hétfőtől indul a digitális oktatás, nyilván ezt csak a hétvégén lehet megszervezni.
Hasonló cikkünk:  Másodszor sem sikerült Pintér Sándort meghallgatni a gyermekvédelemről

Most ezekhez hozzáteszünk kettőt.

  • A könyvelők országos egyesülete jelezte, hogy hétfőtől a rendelet szerint nekik is be kell zárni, ugyanakkor ők intézik a bértámogatásokat. Ha ők nem dolgozhatnak, akkor ezekkel mi lesz?
  • Rendeletet alkottak arra, hogy a magánegészségügyben dolgozókat kötelezhetik, hogy az állami vagy önkormányzati egészségügyben álljanak szolgálatba. Sőt, kérhetik eszközeiket és ingatlanjaikat is.

Aktuális-e ma az őszödi beszéd néhány mondata?

Közben nem kevés bírálatot kap a kormány a közösségi médiában. Káoszról, kapkodásról, hozzánemértésről lehet olvasni. Egyesek elkezdték az őszödi beszéd egy részletének terjesztését is. Ezt tesszük most ide be:

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...