fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A „békemenet”esek belerondítottak a polgármester előválasztási aggodalmába

- Advertisement -

Nagy port kavart fel a polgármester kérése az ellenzék felé, hogy ne tegye csatatérré a várost azzal, hogy előválasztásra készül. Úgy tűnik éppen ez (és egy másik megnyilatkozás) tette csatatérré a várost, hiszen napok óta az országos sajtóban szerepel Kecskemét a polgármester posztjai miatt, és több helyi politikus is kifejezte véleményét.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy szerinte nem most van itt az ideje pártpolitikai csatározásoknak. Mert most nyugalomra van szükség.

Liberálisozva, brüsszelezve jelentették be minden idők legnagyobb „békemenetét”

Szemereyné Pataki Klaudia aggodalma utána napokkal a kormánypárti „békemeneteket” szervező CÖF sajtótájékoztatón jelentette be, hogy minden idők legnagyobb felvonulását szervezi a kormány megvédésére. Így azonban furcsának tűnik a polgármester aggódása a fenti indokokkal. Talán Orbán Viktort is meglepték a szervezők ezzel, és még az is lehet, hogy megüzeni nekik, hogy amennyiben ők nagy megmozdulást szerveznek, nem lehet az ellenzéket azzal ütni, hogy amíg a kormány megmenti az országot, addig az ellenzék megmozdulásokra készül.

A „békemenet” bejelentésekor azt is elmondták, hogy legyenek áldottak a vakcinák, és köszönetet mondtak a kínaiaknak és az oroszoknak.

Nem maradtak el a kötelező elemek sem: volt liberálisozás, brüsszelezés, és még mutánsnak is nevezték az ellenzéket. És ezzel lényegében a menet béke jellegét is megkérdőjelezhetővé tették.

Az USA-ban előválasztást és választást tartottak a járvány kellős közepén

A hétvégi tömegjelenetek után is meglehetősen furcsán csengenek a polgármester mondatai, hiszen saját párttársai döntöttek úgy, hogy nyithanak a vendéglátós teraszok, amely hatására tömegjelenetek, szinte fesztiváli hangulat alakult ki az ország több városában, rengeteg maszk nélküli és távolságot nem tartó ember részvételével. Vagyis ez után nehezen támadható az ellenzék azzal is netán (ezt így nem hozta fel a polgármester), hogy veszélyes lehet pártirodákon (pláne talán online) leadni a szavazatokat egy nagyobb időintervallum alatt.

Hasonló cikkünk:  A piacnál gyűjtött aláírást a Jobbik az 5 ezer forintos éves kamarai hozzájárulás eltörléséért

A jelenlegi bejelentések szerint hamarosan még nagyobb lehet a nyitás, sőt Orbán Viktor korábban szabad nyarat ígért, tehát miközben a Fidesz szinte a régi szabadságot lebegteti a szemeink előtt, akkor éppen csak az ellenzéknek kellene hallgatnia, és tartózkodni minden vitától és az előválasztástól. Ehhez adalék, hogy az USA-ban egy teljes előválasztási procedúrát, és magát a rendes választást is levezényelték a járvány kellős közepén. Igaz, ott a demokráciának nagyobb múltja van, és nem vádolták egymást azzal a pártok, hogy kampány folyik a járvány idején.

Persze az aggódás a polgármesternek nem sajátja. Hasonló posztot írt a székesfehérvári polgármerster is. Salacz László országgyűlési képviselő is lényegében erről posztolt, de ő még azt is szóvátette, hogy Szőkéné Kopping Rita (Salacz lehetséges kihívója a választáson) önkormányzati képviselő olykor elhagyja Kecskemétet.

Kocsis Máté közben fizetett fideszes hirdetésben hangoztatja, hogy az ellenzéki előválasztás színjáték. Valamint arra utal, hogy az előválasztás veszélybe keverheti a járvány elleni védekezést. A kommunikációs műhelyben azt is kifőzték, hogy az ellenzék csak magával foglalkozik a járvány közepette.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...