fbpx
25 C
Kecskemét
2021. június 11., péntek
KecsUPKecskemétenÚjra vannak koncertek Kecskeméten

FRISS HÍREK

Újra vannak koncertek Kecskeméten

Napjaink egyik legsikeresebb bandája, a Margaret Island újra turnézni indult, és az első állomás Kecskemét volt. A koronavírus-helyzet miatt hosszú hónapokig nélkülözték a zenekarok a közönségüket, így nem csoda, hogy többször is kifejezték a színpadon, mennyire örülnek, hogy újra embereknek játszhatnak és nem négy falnak vagy egymásnak. Az Ápoló közönsége is úgy tűnt, vágyott már erre az alkalomra. Fiatalabbak és idősebbek is táncoltak a színpad előtt.

Június 5-én szimfonikus koncert

Ma délután újabb zenei esemény lesz Kecskeméten. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ad ingyenes koncertet 16 órától. A műsor: Erkel Ferenc: Ünnepi nyitány, Kodály Zoltán: Galántai táncok; Kodály Zoltán: Háry-szvit. Vezényel:Kanai Toshifumi.

Ez a koncert egy országos programsorozatnak a része. A szervező így indokolja a Grand Opening – Összefogás nevet viselő kezdeményezést:

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja elsőként köszönteni. Az ország fontos fesztiválhelyszínein, – kisebb településein és nagyvárosaiban – a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten vesz részt a Szövetség minden tagszervezete.

 

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....