fbpx

FRISS HÍREK

Újra vannak koncertek Kecskeméten

- Advertisement -

Napjaink egyik legsikeresebb bandája, a Margaret Island újra turnézni indult, és az első állomás Kecskemét volt. A koronavírus-helyzet miatt hosszú hónapokig nélkülözték a zenekarok a közönségüket, így nem csoda, hogy többször is kifejezték a színpadon, mennyire örülnek, hogy újra embereknek játszhatnak és nem négy falnak vagy egymásnak. Az Ápoló közönsége is úgy tűnt, vágyott már erre az alkalomra. Fiatalabbak és idősebbek is táncoltak a színpad előtt.

Június 5-én szimfonikus koncert

Ma délután újabb zenei esemény lesz Kecskeméten. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ad ingyenes koncertet 16 órától. A műsor: Erkel Ferenc: Ünnepi nyitány, Kodály Zoltán: Galántai táncok; Kodály Zoltán: Háry-szvit. Vezényel:Kanai Toshifumi.

Ez a koncert egy országos programsorozatnak a része. A szervező így indokolja a Grand Opening – Összefogás nevet viselő kezdeményezést:

Hasonló cikkünk:  Hajtányünnep május 1-jén, Kecskeméttől Kiskunmajsáig - még Budapestről is érkezett járgány

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja elsőként köszönteni. Az ország fontos fesztiválhelyszínein, – kisebb településein és nagyvárosaiban – a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten vesz részt a Szövetség minden tagszervezete.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...