fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Három év alatt lett valóság a kadafalvi sportparkból

- Advertisement -

Hogy miért kellett három év ahhoz, ami végül pár hónap alatt fel tudott épülni, ki tudja? Hiszen a kadafalvi sportparkra 2018. márciusában áldását és pénzét adta az állami beruházó cég. Talán azért ment el annyi idő, mert nem sikerült megfelelő helyszínt találni a parknak többször sem. Itt több cikket is talál, amelyekben foglalkoztunk ezzel a témával.

Jó sokáig csak ígéret volt, a játszótér most is az

Még Mák Kornél képviselő dobta be 2018-ban az önkormányzati sajtóban, hogy a Darázs utcában szabadidőpark épül 2019-re (választási év volt ez), sportolásra alkalmas eszközökkel és a városrész első nyilvános játszóterével. A sportolásra alkalmas eszközök tehát megvannak (igaz kellett hozzá három év és más lett a helyszín is), de a játszótér még mindig csak ígéret. Közben lecserélődött a képviselő, most éppen Leviczky Cirill képviselő (Fidesz-KDNP) ígérete.

Áprilisban annyit közölt Kadafalva hivatalos Facebook oldala, hogy találkozott Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterrel és egyeztetett a buszfordulóba tervezett játszótérről. A megfogalmazásból és a találkozóról feltöltött fotóról úgy gondoljuk, hogy Leviczky Cirill írhatta a posztot. Benne azt is, hogy 2-3 játékot tervez ide, azokat is a nagyobbaknak.

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Egy hónnappal később ugyanez a Facebook oldal, és talán ugyanaz a szerző cáfolta a korábbi posztot. Az újabb írás szerint nem 2-3 elem lesz, hanem játszótér.

Hasonló cikkünk:  Mi történt az elmúlt héten a vidéki Magyarországon? - heti sajtószemle

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Most pedig Leviczky Cirill arról írt ugyanitt (itt már ott az aláírása is), hogy megkezdődtek az egyeztetések a játszótérről.

„A Darázs utcai buszforduló területén szeretnénk megvalósítani, megfelelő területrendezés és körbekerítés mellett.
Gondoltunk a melegben kifáradó gyerekekre és a fákra is, a Bácsvízzel közösen vízvételi lehetőséget alakítunk ki.
A nagyobb gyerekekre is gondolva, korosztályuknak megfelelő játszóeszközöket telepítünk.
A tervezés a nyáron lezajlik utána jöhet az építkezés.
Várom javaslataikat, ki milyen játszóteret szeretne.”

Kommentelők szerint rossz ötlet buszfordulóba játszóteret építeni

Már érkeznek a javaslatok a képviselő kérésére, ezek között többen nagyon rossz helynek gondolják a buszforduló közepét a játszótérnek. Mások pedig kérik, hogy a kicsikre is gondoljanak, és nekik is legyenek ott játékok. De erről korábban már írt Kadafalva Facebook oldala, következetesen tele helyesírási hibával.
„Az Óvi mellett van a kisebbek számára egy játszó tér”
Visszatérve a kondiparkra. Ami a képeken látszódik, az 20 millió forintba került azon sajtóorgánumok szerint, amelyek kaptak tájékoztatást erről. Az internet népe szerint jó drága, de nekik üzenjük, hogy legalább nem a kecskemétiek pénzéből valósult meg. Igaz, állami cég fizette, így a közösből épült. Többször is visszamentünk ma, hogy hátha sikerül ott valakit lefotóznunk, de mindig üres volt a kondipark.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...