fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Megvette a város a magánterületet, amire véletlenül fákat ültetett a Bácsvíz és Sipos László

Csaknem egyéves történet ért véget egy minapi egyezséggel. Történt ugyanis tavaly decemberben, hogy a Bácsvíz a 70. születésnapja alkalmából 70 darab facsemetét ültetett a Melinda park melletti területre. Akkori cikkünkben megírtuk, hogy a Kecskemét Alsószéktóért Egyesület (a park gazdája – ha úgy tetszik) kérte meg erre a szolgáltatót, amely örömmel teljesítette a kívánságot. Az önkormányzati tízmilliókból is működő Keol fotóin az is látszott, hogy a fásításkor Sipos László önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) is jelen volt. Az akció nem csupán egy -amúgy örvendetes és ismerve Kecskemét levegőjét, szükséges- fásítás volt. A beültetett területre tervezik meghosszabbítani a park futókörét, így majd nagyobb területen -és pár év múlva itt is árnyékban- lehet sportolni. Csakhogy hiba csúszott az akcióba.

A fák csaknem felét magánterületre ültették 

A terület egy része ugyanis magánkézben volt akkor még, és ahogy megírtuk, a tulajdonosok amikor észrevették, hogy fák kerültek a birtokukra, a polgármesterhez fordultak a helyzet kivizsgálása érdekében. Közben szerkesztőségünk a Bácsvízhez fordult, amely végül gyorsan elismerte, hogy valóban jogos a tulajdonosok panasza. A Bácsvíz azt is megírta, hogy a korábban említett egyesület intézte és készítette elő az akciót. Tehát amennyiben így van, akkor az egyesületnek kellett volna átnézni a tulajdoni lapokat, hogy minden rendben legyen – ezt már mi tesszük hozzá. Az egyesület alelnöke akkoriban a Bácsvíz egyik vezetője is volt egyben. Kiderült, hogy a 70 fából 32 fát magánterületre ültettek. Egyben megírták, hogy kiveszik a fákat, ha ezt kérik a tulajdonosok. Azok viszont azt kérték, hogy inkább vegye meg a város a területet, ha már így alakult, és maradjanak a fák is.

Hasonló cikkünk:  A 13. kecskeméti hadosztály 70 százaléka odaveszett a doni katasztrófában 
Hasonló cikkünk:  Javítják a Vízmű utcában a lámpákat, ahol a halálos gázolás történt a zebrán

Pozitívan zárult a történet

Most szerkesztőségünk arról értesült, hogy csaknem egy év után a levelezgetések, egyeztetések azzal zárultak, hogy az önkormányzat megvásárolta a területet, a tulajdonosok összesen kicsivel több, mint 4,5 millió forintot kaptak.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...